Élet a márvány konyhasziget körül

2020. december 21.
A konyha, az étkező és a konyhai előkészítő helyiségek kerültek egy látványosan felújított és berendezett New York-i lakás szívébe.

álomotthon New York konyha

Brooklyn boltívei alatt. Ezzel a címmel jelent meg hatoldalas képsorozat a Marie Claire 2021/1. számában egy New York-i otthonról – egy jellegzetes barna téglás sorházban berendezett háromszintes lakásról. Boltív fogadja az érkezőt a bejáratnál, és ennek stílusa, formája ismétlődik meg azután a házban több helyen, innen jön az Arch House elnevezés is.

álomotthon New York konyha

Az enteriőr Alexandra Barker építész (BAAO Architects) és Jae Joo belsőépítész (Jae Joo Designs) ízlését és szakértelmét dicséri. Úgy tudták felfrissíteni a fiatal amerikai házaspár tulajdonában lévő lakást, hogy közben gondosan megőrizték a berendezésben még fellelhető és megmenthető eredeti részleteket is.

álomotthon New York konyha

A konyhát nem egyszerűen főzésre tervezték: az étkezővel és az előtérrel együtt szinte az egész alsó szintet elfoglalja, és bár üldögélős nappali is kapcsolódik mindehhez, a vendégek és vendéglátóik leginkább a márvány konyhasziget körül vagy az étkezőben szeretnek társalogni, együtt főzni, időt tölteni.

álomotthon New York konyha

Képeink a konyhát és közvetlen környezetét mutatják. A ház történetéről és a többi helyiségről a Marie Claire 2021/01. számában írunk részletesen.

Fotó: Francis Dzikowski/OTTO v2com media