Magunk alakíthatjuk a 3D nyomtatott asztalt

2021. február 18.
Az asztalt a vásárló és a dizájnstúdió együtt alakítják virtuálisan, egy szoftver segítségével, majd fenntartható módon kerül legyártásra a megálmodott darab.

A Roche Bobois által megálmodott Corail asztal világelső azzal a törekvésével, hogy átalakítsa a vásárló és a dizájn, illetve az ipar és a forgalmazás kapcsolatát. Az asztal alapja ugyanis 3D-nyomtatással készül, és teljes mértékben az egyéni igényekre szabható.

asztal-design-3D-szemelyre-szabhato

A gyártási módszeren felül technológiai innovációnak számít még az a szoftver, amellyel a vásárlók saját maguk alakíthatják ki az asztalt: kiválaszthatják a formáját és a méretét, szeretnék-e, ha a mintázat szövés hatását keltené, és az egész elképzelést láthatják egyben maguk előtt, mielőtt még az asztal legyártásra kerülne.

asztal-design-3D-szemelyre-szabhato

asztal-design-3D-szemelyre-szabhato

A technológia lehetővé teszi azt is, hogy egy bútor terveit digitális fájl formájában juttassák el a világ egyik pontjából a másikba, és így helyi gyárakban állítsák elő a darabokat, ami egy fenntartható, környezettudatos megoldást jelent.

A Corail asztal különleges formája a fák törzsén növő gombák, tengermélyi korallzátonyok, barokk kagylóformák látványát idézi. Lenyűgöző bútordarab, amelyet a természet tökéletlenségében rejlő szépség inspirált, szabad utat engedve a képzeletünknek.

Itt egy videó az asztalról és magáról a gyártásról.

Olvass tovább!