Magunk alakíthatjuk a 3D nyomtatott asztalt

2021. február 18. |

Az asztalt a vásárló és a dizájnstúdió együtt alakítják virtuálisan, egy szoftver segítségével, majd fenntartható módon kerül legyártásra a megálmodott darab.

A Roche Bobois által megálmodott Corail asztal világelső azzal a törekvésével, hogy átalakítsa a vásárló és a dizájn, illetve az ipar és a forgalmazás kapcsolatát. Az asztal alapja ugyanis 3D-nyomtatással készül, és teljes mértékben az egyéni igényekre szabható.

asztal-design-3D-szemelyre-szabhato

A gyártási módszeren felül technológiai innovációnak számít még az a szoftver, amellyel a vásárlók saját maguk alakíthatják ki az asztalt: kiválaszthatják a formáját és a méretét, szeretnék-e, ha a mintázat szövés hatását keltené, és az egész elképzelést láthatják egyben maguk előtt, mielőtt még az asztal legyártásra kerülne.

asztal-design-3D-szemelyre-szabhato

asztal-design-3D-szemelyre-szabhato

A technológia lehetővé teszi azt is, hogy egy bútor terveit digitális fájl formájában juttassák el a világ egyik pontjából a másikba, és így helyi gyárakban állítsák elő a darabokat, ami egy fenntartható, környezettudatos megoldást jelent.

A Corail asztal különleges formája a fák törzsén növő gombák, tengermélyi korallzátonyok, barokk kagylóformák látványát idézi. Lenyűgöző bútordarab, amelyet a természet tökéletlenségében rejlő szépség inspirált, szabad utat engedve a képzeletünknek.

Itt egy videó az asztalról és magáról a gyártásról.

Olvass tovább!

Szoborszerű dohányzóasztalok muránói üvegből

Szoborszerű dohányzóasztalok muránói üvegből

Az olaszok kincsének számító muránói üvegből eddig inkább csak ékszerek és kisebb dísztárgyak készültek, most azonban robusztus dohányzóasztalként mutatja meg különleges textúráját.

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód