Szoborszerű dohányzóasztalok muránói üvegből

2020. október 29.
Az olaszok kincsének számító muránói üvegből eddig inkább csak ékszerek és kisebb dísztárgyak készültek, most azonban robusztus dohányzóasztalként mutatja meg különleges textúráját.

Az olasz Miniforms stúdió Yiannis Ghikas dizájnerrel karöltve alkotta meg a Soda kollekciót, amelyben megmutatják, hogy muránói üvegből nem csak dísztálak és színes vázák készülhetnek. A fújt üvegből készült asztalok tömörsége és robusztussága egyértelműen a lakás egyik leghangsúlyosabb gravitációs pontjává emelik a dohányzóasztalokat, azonban az üveg természetszerű légiessége mégis könnyít a darabokon. Így a szoborszerű alkotások egyúttal finomságot és játékosságot is sugároznak.

A körülbelül 20 kilót nyomó asztalok egy merészebb meleg borostyánszínben és elegáns üvegzöldben érkeznek, és legjobban akkor járunk, ha úgy helyezzük el a lakásban, hogy gyakran érje természetes fény. Ghikas geometrikus kialakítása mellett ugyanis a fény játéka „alakítja” a Soda asztalok formáját, ami minden szögből kicsit másnak láttatja velünk ezeket az izgalmas darabokat.

DesignBoom

Olvass tovább!