Rendszerezési trükkök, amikkel Pinterest-kompatibilis lehet a könyvespolcunk

2021. február 28.
Az utóbbi évben valószínűleg te is a kelleténél több időt töltöttél otthon, és bámultad ugyanazokat a falakat ugyanazokkal a könyvespolcokkal. Ha karakteresebbé szeretnénk tenni az otthonunk hangulatát, akkor kezdjük a könyvekkel!

A könyvespolcok szinte bárhogy néznek ki, öltöztetik és otthonossá teszik a teret. Nincs is hívogatóbb egy könyvektől roskadozó polcrendszernél, és az elé beállított olvasófotelnél vagy kanapénál! De ha fokoznánk a könyvespolcok esztétikafaktorát, akkor természetesen a Pinteresthez érdemes fordulnunk: számos hacket találhatunk az inspiráció fellegvárában könyvmolyok számára, ezekből szemezgettünk!

1. Szivárványos

A Pinterest legnépszerűbb könyvespolc-rendszerező trükkje egyértelműen a színsorrendbe állítás. Az eredmény magáért beszél, a szoba ékévé válik a könyves rész a trükkel, az már más kérdés, hogy hatalmas könyvtár esetén ennél praktikusabb rendszerezést is el tudunk képzelni… Ha a vizuális memóriánk jól működik, vagy ha nincs több könyvespolcnyi könyvünk, akkor viszont mindenképpen megéri a néhány órás rendszerezést a végeredmény!

konyvespolc-pinterest

2. Kombináljunk kerámiákkal!

A könyvgerincek monotonitását szépen meg lehet törni a könyvek színvilágához illő kerámiákkal, képekkel, nippekkel, azonban arra azért érdemes ügyelni, hogy ne vigyük túlzásba a dekorálást, mert könnyen lomos hatást kelthet a polcrendszerünk. Extra helynövelő és könyvespolc-szépítő trükk, ha nem minden könyvet vízszintesen helyezünk el a polcokon: egyrészről így ki tudjuk használni a holttereket, másrészről viszont izgalmasabbá is tudjuk tenni a látványt  – arról nem is beszélve, hogy ezekre könnyebb felhelyezni az említett csecsebecséket is.

konyvespolc-pinterest

3. Ha kevés könyvünk van

Ha nem sok könyv elhelyezésére kell gondot fordítanunk, akkor szuper trükk az esztétikus stócba állítás is. A csinos kis könyvhalmok tetejére tehetünk lámpát, nippeket, apró talizmánokat is! Sőt, vannak, akik egyesen a könyvespolc nélküli stóchalmozásra esküsznek, ami izgalmasnak izgalmas, de elképzelni sem tudjuk, mi történik akkor, amikor az akkurátusan elrendezett könyvhalom egyik alsó tételére lenne szükség.

konyvespolc-pinterest

Fotó: Pinterest

Olvass tovább!