Így vigyünk egy kis Bridgerton-kéket az otthonunkba

2021. január 15.
A Bridgerton című sorozatnak nem csak a törénete lebilincselő, legalább akkora élvezet a korabeli lakberendezésben és stílusban is gyönyörködni. Az alábbi öt dekorelemmel könnyen csempészhetünk egy kis Bridgerton-kéket az otthonunkba, hogy kicsit visszarepülhessünk mi is az időben.

Ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni, miről szól a Bridgerton című Netflix-sorozat, azt mondhatnánk, hogy leginkább a szerelemről, udvari pletykákról és hatalmas bálokról. Ugyanakkor a sorozat minden jelenetét átjárja és meghatározza egyetlen szín: a Wedgewood-kék. Ezt a bájos halványkék árnyalatot az angol Jasperware edényvállalat tette népszerűvé a 18. században, amikor a Bridgerton is játszódik. Olyannyira kitűnik minden epizódban ez a szín, hogy kijelenthetjük, ez a Bridgerton család meghatározó színe, ami tudatos döntés a film készítőinek részéről. 

bridgerton-kek-wedgewood-lakberendezes

A produkció díszlettervezője, Will Hughes-Jones a Town & Country magazinnak azt is elárulta, hogy a gazdag és nagy múltú család egyet jelent a lágy kék színnel. „A Bridgerton-ház számomra belülről olyan, mint egy Wedgewood-kerámia. Gyönyörű, gyönyörű lágy kék, sok krémes árnyalattal.” Nem csoda, ha a szín megjelenik minden lakberendezési tárgyon, a bútoroktól a függönyökön át a szereplők ruhájáig majdnem minden jelenetben.”

Ha mi is nagyon szeretjük a Bridgertont, és rabul ejtett a korszak stílusa, némi Wedgewood-kék otthonunkba csempészésével megidézhetjük a korszak hangulatát. 

Világoskék éjjeliszekrény

 

View this post on Instagram

 

A post shared by House of Alyce (@houseofalyce)

Az éjjeliszekrények általában barnák vagy fehérek. Ám ha lecseréljük a megszokott színeket a Bridgerton Wedgewood-kékjére, máris királyi hangulatú szekrénykén tárolhatjuk a nem annyira 18. századi tárgyainkat – a telefontól a papírzsebkendőig. Ha nem akarjuk kidobni a még teljesen jó bútordarabjainkat, egy egyszerű festéssel gyorsan átváltoztathatjuk őket. 

Wedgewood-kék étkészlet

 

View this post on Instagram

 

A post shared by A N I N G A S H O M E (@aningashome)

Nemcsak Bridgertonék konyhájában, hanem a mi ebédlőasztalunkon is jól mutat a kék teríték. Ha nem ragaszkodunk annyira az angol eleganciához, régiségboltokban gyönyörű porcelánokat találhatunk, így ha nem is lesz két egyforma a tányérok között, a változatosságban gyönyörködhetünk. 

Olvastad már?

Minimalizmus és hangulat

 

View this post on Instagram

 

A post shared by La caph(ラ カーフ) (@la_caph)

Nem kell feltétlenül mintásnak lennie ahhoz a lakástextileknek, hogy megidézzék a 18. századi Anglia romantikus hangulatát. A lágy kék és szürkés tónusok mellett elhelyezett rafinált fodrok ellen még a minimalizmus híveinek sem lehet kifogása. 

Kulcsfigura a szőnyeg

Azt már mindenki jól tudja, hogy ha egy csapásra meg akarjuk változtatni egy helyiség hangulatát, akkor a szőnyegnél kell kezdenünk. Nincs ez másként abban az esetben sem, ha bridgertonosabbá szeretnénk tenni egy kicsit otthonunkat. Lehetőleg nagy felületű és a klasszikus Wedgewood-kékhez legjobban közelítő darabot válasszunk, olyat, amelyet az angol virágmintákhoz hasonló motívumokkal díszítettek. 

Egyszerű átalakítás díszpárnákkal

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zoe Glencross (@zoeglencross)

A nappali vagy a hálószoba hangulatát nagyban meghatározzák a díszpárnák, így ha szeretnénk, hogy a Bridgerton hangulata költözzön ezekbe a helyiségekbe, mindenképp cseréljük le a párnahuzatokat. A mintákban bátran nyúlhatunk a modernebb rajzok felé, a Wedgewood-kék szín úgyis garantálja, hogy a végeredmény biztosan megfelelő lesz.

Olvass tovább!

Fotó: Netflix