Hozd formába: így lehet passzentos megint a kedvenc farmered!

2021. április 04.
Ismerős helyzet? A kedvenc farmered már nem úgy áll rajtad, mint régen? A térdénél ráncosodik, a deréknál mindig is túl bő volt? Eláruljuk, hogyan lehet ismét passzentos a régi, kinyúlt farmered.

A legtöbb módszer nem végleges

Az igazi farmer száz százalékban pamutból áll, és mivel a pamutot lehet zsugorítani, az otthoni megoldások is működhetnek. Ez az hatás azonban csak átmeneti, mivel a farmeranyag nyúlik és igazodik a tested formájához. Ha nem varrónő veszi be a farmert, az anyag kilazul és gyűrődik a napi mozgás során. Először is nézd meg a farmerod címkéjén, hogy hány százalékban tartalmaz pamutot: minél magasabb ez a szám, annál valószínűbb, hogy össze fog menni kedvenc farmered.

farmer-mosas-tippek

  1. módszer: Maximum hőfokon mossuk és szárítsuk!

Általában a magas hőfokú mosást kerüljük, nehogy összemenjen a ruha, de ebben az esetben pont erre van szükségünk. Ha a legmagasabb hőfokon mossuk és szárítjuk a farmert, az egy mérettel, körülbelül 1-2,5 centivel lesz kisebb. Ne felejtsük el, hogy ez csak ideiglenes állapot. A farmert mosás és szárítás előtt fordítsuk ki, hogy minél kevesebbet veszítsen a színéből.

  1. módszer: Forrald fel a farmert!

A forró vízbe áztatás az előző módszerhez képest gyorsabb és hatásosabb, és ugyanazt a hatást éri el. A forró vízben a farmer összezsugorodik. Ne felejtsük el, hogy a zsugorítás nem precíz módszer, elméletben a rövidebb idő kevesebb zsugorítást eredményez, körülbelül olyan ez, mintha tojást főznénk. Nehéz megmondani, hogy pontosan mennyi idő alatt mennyit megy majd össze a nadrágunk. Rakjuk a farmert egy fazéknyi forró vízbe 20-30 percig, attól függően, hogy mennyire szeretnénk összezsugorítani. Ezután dobjuk be a szárítóba a legmagasabb hőfokon a leghatékonyabb zsugorítás eléréséhez.

  1. módszer: Használj farmergombot!

Ha a farmerod derékban nagy, próbáld ki a plusz farmergomb trükköt. Ehhez méteráruboltban találsz erre a célra kifejlesztett, beüthető farmergombokat. Attól függően, hogy milyen gombot használsz, ez akár végleges megoldás is lehet. A nadrág övrészén oda helyezd a gombot, ahol begombolva szűkebb lesz a nadrág a derékrészen, de máshol nem változtat a farmer állásán.

@cicid0724Reply to @_nataliecullen #greenscreen AMAZON finds! Button pins 🙂 #fashion #diy #ootd♬ original sound – Cici D

  1. módszer: Vegyél egy forró fürdőt a farmerodban, és szárítsd meg a napon!

A fanatikus farmerrajongók általában a nyers, japán farmert részesítik előnyben, és megesküsznek a no-wash módszerre, hiszen a testhőmérsékletünk és a bőrünkön lévő természetes olajok személyre szabott méretet hoznak létre. Ha nyers farmert szeretnél összezsugorítani, de nem szeretnéd a hagyományos módszereket választani, vedd fontolóra, hogy forró fürdőt vegyél a farmerodban (csak annyira forrót, amennyit kibírsz, ne égesd meg magad). Fürdés után szárítsd meg a napon. A tökéletes megoldás érdekében tartsd magadon a farmert, és sütkérezz a napon, amíg a farmerod meg nem szárad.

  1. módszer: Varrd fel a farmert!

Ha inkább csak a hossz a probléma, a nadrágszár felvarrása a legjobb módszer. Egy kevés cérnával, varrótűvel, gombostűvel és ollóval (a varrógép nem kötelező) felvarrhatod a nadrágszárat egy pár egyszerű lépéssel. Mosd ki és szárítsd meg a farmert a varrás előtt, hogy ne menjen össze túlságosan a farmer, és ne legyen véletlenül túl rövid a nadrágod.

  1. módszer: Vidd el a varrónőhöz!

Tudni fogod, mikor jött el az idő, hogy inkább varrónőhöz vidd a farmered. Bár az otthoni módszerek egyszerűek és egész hatásosak, néhány esetben elégtelennek bizonyulhatnak átmeneti hatásuk miatt. Ha több mint egy mérettel kisebbre szeretnéd venni a farmert, vagy csak egy részéből szeretnél bevenni, jobb megoldás egy szakember. A legkönnyebb és leginkább költséghatékony módszer, hogy az akár olcsó ruhadarabok is drágábbnak tűnjenek, az, hogy pontosan rád szabják.

Arra figyelj oda, hogy ha túl sokat mosod a farmert, a színe kifakulhat és megváltozhat!

Forrás: Insider Fotó: Unsplash Szerző: Pantócsik Adrienn, a Central Médiaakadémia hallgatója

Olvass tovább!