A 4 leggyakoribb farmerdilemma: hogyan oldjuk meg őket?

2021. március 29.
Túl szűk lett a kedvenc farmerunk? Kikopott a combja? Nem vagyunk egyedül. A varrónők hatalmas rohamra számítanak a járvány végén, hogy átalakítsák az alapdarabokat, ám addig is elárulták, milyen módszerekkel változtathatunk a farmerunkon, hogy ismét kényelmesen hordhassuk a nyitásig.

Nagyon kevés olyan ember van, aki szerint a farmervásárlás nem rémálom. A méretek boltról boltra és márkáról márkára, de akár stílusonként is különbözőek. Így nagyon kis esélyünk van megtalálni a tökéletes hosszúságú, egyenes szárú, középkék farmernadrágot. Ám ha megvan a jó méret, még az sem garancia arra, hogy ugyanaz a stílus egy másik boltban majd jó lesz ránk. Idegőrlő dolog, így nem csoda, hogy ha megtaláljuk a tökéletes farmernadrágot, évekig nem is akarjuk kiadni a kezünk közül. 

farmer-dilemma-megoldas

A tavasz közeledtével a farmer egyre inkább ismét a ruhatárunk középpontjává válik, ám a karanténban töltött napok után könnyen lehet, hogy egy kis korrekcióra lesz szükség rajta, különösen, ha a fenntarthatóságot is szem előtt tartjuk a ruhatárunk alakításánál, és a lehető legtovább akarjuk viselni a korábban vásárolt öltözékeket.

Ahogy a Blac London nevű londoni szabóság beszámolójából is kiderült, az elmúlt hónapokban a legtöbben a farmernadrág átalakítása miatt fordultak hozzájuk. Meglepődhetünk, hogy akár a régi farmerunkat is milyen egyszerű javítani, így ne írjuk le a kifakult, lyukas, elromlott cipzárú, túl bő, esetleg túl szűkké vált nadrágokat sem. Mutatjuk, melyek a leggyakoribb dilemmák, amelyekkel a farmerrel kapcsolatban szembesülnek az emberek, és hogyan orvosolhatók ezek a problémák.

1. Felszaladt karanténkilók miatt szűk lett a farmer.

Hogy a derék kicsit nagyobb legyen, az oldalvarrásokat kell egy kisebb szakaszon kibontani, majd átvágni a derékrészt hátul. Ezután beilleszthető egy rugalmas rész, hogy kényelmesebb legyen a nadrág, és ne szorítsa a hasat. A lábakon már nehezebben megoldható a probléma, itt a szabásvonaltól függ, van-e mozgásterünk arra, hogy a varrást kiengedve bővítsük a helyet.

2. Túl hosszú a szára az új nadrágnak.

Talán a leggyakoribb probléma, hogy fel kell hajtani a farmer szárát, ám szeretnénk megtartani az eredeti szegést. Nem ördögtől való a gondolat, és meg is oldható, bár itt is nagyban függ a farmer típusától, hogyan kell végrehajtani. Általában az a járható út, ha eltávolítjuk az eredeti rátétet, majd a felhajtás után varrjuk vissza.

Olvastad már?

3. A szárak tökéletes hosszúságúak, ám a derék túl bő.

A körte- vagy homokóraalkatúaknál gyakori probléma, hogy a megfelelő hosszúságú farmer dereka túlságosan laza. Bár egyszerűnek tűnik megoldani egy kis bevarrással, ennél mégis nagyobb kihívást jelent. Muszáj eltávolítani egy kis darab anyagot ugyanis hátul és az oldalvarrásnál, ha azt szeretnénk, hogy tökéletesen kövesse a test vonalát a farmer, ugyanakkor észrevehetetlen legyen az átalakítás. 

Először megbontjuk a derékvarrást, eltávolítjuk az övrészt, majd beállítva a hátsó középső varrást a megfelelő méretűre, pontosan a két hátsó zseb között, visszavarrjuk a megfelelő méretűre szűkített övrészt.

4. Rongyosra hordtam a karantén előtt a kedvenc farmeromat.

Különösen a térdek és az ülep területe van kitéve a súrlódásnak, megnyúlásnak hordás közben, így ezeken a részeken vékonyodik el először a farmer, majd szakad ki. Bármilyen legyen is a szakadás jellege, a folt segíthet, hogy tovább hordhassuk a kedvenc nadrágunkat. Így könnyen, gyorsan és egyszerűen orvosolhatjuk a szakadást. 

A legegyszerűbb és tulajdonképpen varrást sem igénylő módszer, ha kifordítjuk a farmert, és egy hasonló színű farmerfoltot helyezünk az elvékonyodott vagy kilyukadt részre. Ez diszkrét és alig észrevehető javítás is lehet, ám ha szeretjük a kreativitást és a látványos megoldásokat, akár fel is dobhatjuk a régi farmerunkat egy élénk színű vagy mintás anyaggal a lyuk helyén. Így nemcsak tovább él a nadrágunk, de tulajdonképpen egy új ruhadarabunk lesz a javítás végén.

Forrás: The Telegraph Fotó: Unsplash

Olvass tovább!