Tönkretesszük a szemünket a karanténban – ez a szemjógagyakorlat segíthet

2021. április 07.
A pandémia óta még többet nézzük a képernyőinket, így extraterhelés van a szemünkön, és ez sokaknál fáradt szemeket, sok hunyorgást és túlterhelt szemizmokat eredményez.

Ráadásul általánosan megfigyelhető, hogy sokkal többet stresszelünk, szorongunk a pandémia óta, ami gyakran kevesebb alvást is jelent – erre pedig szem alatti táskák, duzzanat és sötét karikák formájában reagál a szem. Danielle Collins arcjóga-specialista gyakorlata segít a szem egészségének megőrzésében ezekben a furcsa hónapokban is!

A gyakorlat fokozza a vérkeringést a szemben és a szem környékén, tonizálja a megereszkedett bőrt, és energikus megjelenést kölcsönöz a szem körüli résznek.

szem-joga-gyakorlat

1. Tartsuk egyenesen a gerincünket, nyugodtan a fejet, és nézzünk ki egy pontot egyenesen magunk előtt.

2. Majd a fej, a nyak vagy az arc mozgatása nélkül mozgassuk a szemünket úgy, hogy először a jobb kéz felé nézzünk, majd vissza középre, majd bal felé. Aztán kerüljön ismét középre a tekintet, majd nézzünk fel a mennyezetre és le a padlóra.

3. Óvatosan csukjuk be a szemünket öt másodpercig, majd ismételjük meg még egyszer a gyakorlatot!

4. Ezután „tágítsuk ki” a tekintetünket a lehető legszélesebbre anélkül, hogy felhúznánk a szemöldökünket. Közben koncentráljunk egy előttünk lévő pontra, és vegyünk négy mély lélegzetet az orron keresztül, majd fújjuk ki szintén az orron keresztül.

5. Pihenjünk és csukjuk be a szemünket néhány másodpercre.

Forrás: faceyogaexpert.com
Fotó: Getty Images

Olvass tovább!