Milyen a vércsoportod? Ezek a tulajdonságok illenek rád!

2021. április 21.
Egy japán doktornő határozott összefüggést vélt felfedezni a vércsoportok és a személyiségjegyek között, így szó szerint igaz lehet, hogy bizonyos tulajdonságok valóban a vérünkben vannak!

A Távol-Keleten rendkívül fontosnak tartják, hogy kinek milyen a vércsoportja, míg nálunk sokan felnőttként sem tudják, hogy A, B, AB vagy 0-ás vércsoportjuk van-e. Japánban például minden reggel beolvassák a tévében a vércsoportnak megfelelő napi előrejelzést, de sok társkereső iroda és munkaközvetítő is figyelembe veszi, hogy a jelentkezőknek milyen a vércsoportja.

vercsoport ver tulajdonsag szemelyiseg

Az első feltételezések a vércsoportok és a személyiségjegyek közötti összefüggésről 1927-ben láttak napvilágot Takeji Furukawa professzor kutatásai nyomán. Neki köszönhetően kapott egyre nagyobb hangsúlyt a vércsoportok megkülönböztetése, ami például véradásnál életbevágóan fontos.

Az A vércsoport jellemzői

Nyugodtak, megfontoltak és szabálykövetők. Rendkívül határozottak, és időnként a kelleténél makacsabbak is. Visszafogottságukkal és önuralmukkal valójában törékeny lelküket védelmezik, és próbálják elrejteni a környezetük elől, hogy hajlamosak a túlzott idegességre. Érzelmeiket jól leplezik, sosem hagyják, hogy azok vezéreljék a tetteiket, vagyis az esetek többségében szívük helyett az eszükre hallgatnak. Bár mindig mindenről határozott véleményt formálnak, nem mindig mondják ki azt: maximálisan szem előtt tartják, hogy illendő-e az adott dologgal kapcsolatban állást foglalni. Ha úgy látják, hogy azzal mások lelkébe gázolnának, inkább csendben maradnak.

A B vércsoport jellemzői

Igazán optimisták és vállalkozó szelleműek, a szabályokat és korlátozásokat azonban meglehetősen nehezen viselik. A vércsoportok közül őket tartják a legderűsebbnek, akik az apróságokban is meglátják a jót. Rendkívül jó beszélgetőpartnerek, sokoldalúságuk és humoruk miatt sokan keresik a társaságukat. Vezető alkatok, nemcsak azért, mert ügyesen kézben tudják tartani a dolgokat és kreatívak, hanem azért is, mert mások szívesen követik. Amin viszont dolgozniuk kell, hogy hajlamosak a meggondolatlan tettekre, kevésbé számolnak az esetleges negatív következményekkel.

Az AB vércsoport jellemzői

Kissé melankolikus lelkületűek, ugyanakkor rendkívül praktikus gondolkodásúak azok, akik ezzel a vércsoporttal rendelkeznek. A megfigyelések szerint ők hajlamosak leginkább a depresszióra és arra, hogy unalmasnak érezzék a mindennapokat. Pozitív tulajdonságuk, hogy igazán empatikusak és együttérzők, igyekeznek mindenütt véget vetni a konfliktusoknak, és az összetűzések helyett a békére törekszenek. Ha a helyzet úgy kívánja, szigorúak és kemények is tudnak lenni, nemcsak magukkal, hanem másokkal is. Személyiségükre egyfajta kettősség jellemző: hiába vágynak a szívük mélyén arra, hogy tökéletesen beilleszkedjenek a társadalomba, az átlagnál nehezebben oldódnak fel és nyílnak meg mások előtt. 

vercsoport ver tulajdonsag szemelyiseg

A 0-ás vércsoport jellemzői

Fantasztikus csapatjátékosok és igazi harcosok, akik soha nem adnak fel egyetlen küzdelmet sem, amíg látnak egyetlen hajszálnyi esélyt is a győzelemre. Igazán nagylelkűek és békések, mindig arra törekszenek, hogy olyan megoldást találjanak egy-egy problémás helyzetben, ami mindenkinek a lehető legjobb. Széles látókörűek és könnyen teremtenek kapcsolatot még akkor is, ha nem tárulkoznak ki mások előtt az első pillanatban. Képesek arra, hogy érzelmeiken uralkodjanak, a barátságban és a párkapcsolatban is mindig odafigyelnek a másik érzéseire. Megértőek és rugalmasak, igazán elfogadóan állnak a környezetükben élőkhöz. Az alárendeltséget nehezen viselik, ebből adódhat a legtöbb konfliktusuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?