Tojáshéjból készítettek látványos csempéket

2021. április 29.
Elaine Yan Ling Ng bájos, terrazzo ihletésű fali csempéket készített az eldobott tojáshéjakból, és hamarosan bővíteni is fogja kollekcióját.

Amikor Elaine Yan Ling Ng textildizájner először hallott róla, hogy az eldobott tojáshéjakat a fogászatban és szélesebb körben az általános gyógyászatban is használják a törött csontok és sérült fogak gyógyítására, arra gondolt, „ha az orvostudománynak elég jó, akkor a dizájnak is”. Mivel az orvostudomány már tesztelte, hogy masszív, megbízható alapanyagról van szó, a tervező bátran készített belőle spriccelt mintás, terrazzo hatású fali csempéket, gyertyatartókat és tálkákat CArrelé névre keresztelt kollekciójában. A megoldás szuper példa a tudatos, körforgásalapú dizájngondolkodásra, hiszen a kínai–brit tervező pékségekkel vette fel a kapcsolatot, hogy beszerezze alapanyagát, amiből speciális eljárások során megformálta a végleges terméket.

csempe-tojashej-ujrahasznositott-dizajn

A bájos, egyszerre játékos és elegáns csempék egyelőre csak a falra kerülhetnek, de Elaine Yan Ling Ng nagyon szeretné járólapokkal is bővíteni a kollekciót. És persze további kísérleteket folytat a tojáshéj felhasználási lehetőségeivel és egyéb újrahasznosítható hulladékokkal kapcsolatban.

csempe-tojashej-ujrahasznositott-dizajn

Forrás: Dezeen

Olvass tovább!