Sportos testek a fókuszban a Szeretest új kampányában

2021. június 27.
Mindenkiben dolgozik a kettős elvárás, amit önmagunk és a társadalom állít fel velünk szemben, de talán még szélsőségesebben jelen van a sportolók életében. Ha ismertek ezek a sportolók, akkor még a kommentelők és az utca emberei is úgy érzik, hogy szabadon kritizálhatják testüket, de sarasak ebben a különböző médiumok is, akik hírként hoznak le egy-egy edzőtábori súlygyarapodást vagy neveznek debellának vízilabdázó nőket.

2021 májusában egy gyönyörű loft stúdióban gyűlt össze 6 magyar sportolónő, hogy a Szeretest legújabb kampányának fotózásán szerepeljenek. Fiatalok, tehetségesek, mégis óriási terheket viselnek a vállukon. Különböző karrierjük különböző fizikumot vár el tőlük, edzőik, mestereik vagy sportolótársaik mégis hasonló módszerekkel csorbították testképüket. 

szeretest-izmok-idomok-sportolok-kampany

Az Izmok vs. Idomok kampány ennek a 6 nőnek a történetét mutatja be és hívja fel a figyelmet arra, hogy a versenysport milyen kettős mércét állít a sportolókban. Számos esetben étkezési rendellenésig hajszolja a lányokat a napi több órában hallott szidalmazás. A kampány célja az érzékenységet kelteni embertársaink iránt, és felhívni a figyelmet a kritikamentes és elfogadás-központú gondolkodásra. A kampányban szerepel Késely Ajna 3x-os ifjúsági olimpiai bajnok és Európa-bajnok úszó, Gyolcsos Mária magyar válogatott rögbijátékos, Pápai Barbara vízilabda-játékos, Hotváth Bernadett táncművész, Soós Viktória ritmikus gimnasztika és Szabó Réka vívás.

A projektet a június, júliusi időszakban mutatják be a Szeretest Instagram-oldalán. Az alkotók bíznak benne, hogy az Olimpia előtti időszakban tovább fokozódik az  érdeklődés és lelkesedés sportolóink iránt, és nyár végén együtt dobbanhat a szívünk minden egyes magyar versenyzőért.

Fotók: Szeretest

Olvass tovább!