Így spórolj helyet a nyaralós bőröndben!

2021. július 28.
Ismerős a bőrönd-kicentizés, a bőröndre Ismerős a bőrönd kicentizése, a cipzárbehúzás a bőröndre nehezedve? Némi előretervezéssel sok helyet és macerát megspórolhatunk magunknak nyaralás előtt, közben és után!nehezedve zipzárbehúzás? Némi előretervezéssel sok helyet és macerát megspórolhatunk magunknak nyaralás előtt, közben és után!

1. Gondolkozzunk szettekben!

A nyaralós bőröndök legnagyobb részét a ruhák szokták kitölteni, aminek fele valószínűleg ránk sem kerül aztán. Hogy ne pakoljuk túl magunkat, gondolkozzunk szettekben! Tervezzük meg még otthon, hogy pontosan mit mivel tudunk felvenni. Persze így is kell plusz pulóvert, hosszú nadrágot, zoknit, fehérneműt pakolni, hogy felkészüljünk minden váratlan helyzetre, de biztosan rengeteg helyet spórolhatunk a tervezéssel.

2. A cipők száma

A másik hatalmas térkitöltő a cipő. Szorítsuk vissza kettőre a cipők számát: vigyünk egy semleges színű, mindenhez felvehető, de nagyon kényelmes zárt cipőt és egy papucsot, amiben lemehetünk a vízparthoz, de hatalmas kánikula idején utcára is hordható. Ha persze bulizni, elegáns étterembe is készülünk a nyaralás alatt, kiegészülhet a lista egy elegánsabb darabbal is, de három pár lábbeli fölé ne menjünk!

borond-pakolas-life-hack

3. Ne vigyük a teljes otthoni patikát

Ha rendszeresen szedünk gyógyszereket, ha nem, nyaralásra érdemes egy-két alapvető gyógyszert azért magunkkal vinni. Azonban nem kell az egész otthoni patikát bepakolni! Számoljuk ki, hogy hány gyógyszert kell bevennünk a nyaralás alatt az állandó gyógyszereink közül, fájdalomcsillapítóból, émelygésre való gyógyszerből, kenőcsökből stb. pedig vágjunk le néhány szemet vagy vegyünk kisebb kiszerelést: ha esetleg többre lesz szükség a helyszínen valamilyen nem várt esemény miatt, gyógyszertárat biztosan találunk a közelben!

4. Fogjuk vissza a sminkkollekciót

Gondoljuk végig még otthon: milyen jellegű lesz a nyaralás? Lesz kiöltözős alkalom vagy egész héten túrázni fogunk? A strandra biztosan kell szemhéjpúder? Ha ezekre megvan a válasz, könnyebben tudunk majd dönteni, mely kozmetikumokat és sminkeket kell tényleg magunkkal vinni. A legtöbb nőnek megvan a mindennapi arcápolási és sminkrutinja, ami néhány lépésből és termékből áll, ezeket nem érdemes otthon hagyni, plusz érdemes még egy arcra való naptejet és valami extrább rúzst vagy szemre való terméket is vinni a kiöltözős alkalmakra – minden más maradhat a polcon.

5. Kell az elektronika?

Hacsak nem olyan a munkánk, ami miatt lehetetlen laptop nélkül elindulni otthonról, inkább hagyjuk otthon a nagyobb elektronikus kütyüinket. Egyrészről így jobban ki tudunk kapcsolni, másrészről jó nagy hely és súly fel fog szabadulni a bőröndben. Ha van tabletünk vagy e-book olvasónk, akkor viszont azokat nem érdemes otthon hagyni: inkább olyan olvasmányokat vigyünk nyaralásra, aminek van digitális kiadása is, így a helykitöltő könyveken is spórolhatunk!

Fotó: Unsplash

Nincs még bőröndöd? Katt ide!