Csak 3 dolog kell a makulátlanul tiszta hajkeféhez

2021. augusztus 10.
Legyünk őszinték magunkkal: mikor tisztítottuk ki úgy istenigazából a hajkefénket? Nem csak arra gondolunk, hogy kiszedtük belőle a kifésült hajszálakat. Hanem az alapos, minden zsírt, szennyeződést és szöszt is érintő nagytakarításra. Hajlamosak vagyunk halogatni ennek elvégzését, hiszen macerás, aprólékos és, ha már súlyos a helyzet, elég időigényes munka. A megoldás, mint mostanában oly’ gyakran, ismét a TikTok-ról érkezik a problémára.

Rossz hír, hogy nem úszhatjuk meg néhány perc alatt a koszos hajkefénk makulátlanul tisztára varázsolását, és kénytelenek leszünk molyolni vele kicsit. A jó hír viszont, hogy csupán három olyan hozzávaló kell hozzá, ami biztosan van mindenkinek otthon: meleg víz, sampon és egy fogpiszkáló. A TikTok-on már több mint 600 ezren lájkolták azt a videót, ami bemutatja, hogyan tisztogathatjuk meg a fésűnket, hajkefénket a lehető legegyszerűbben. 

hajkefe-tisztitas-sampon

Ahogy a videó javasolja, engedjünk egy megfelelő méretű edénybe meleg vizet, tegyük bele a megtisztítandó kefét, adjunk hozzá egy kevés sampont, és hagyjuk ázni egy órát. Amikor letelik az idő, látjuk majd, hogy a rászáradt szennyeződést könnyedén eltávolíthatjuk, egyetlen mozdulattal letörölhetjük róla.

@cleanthatup

A super simple hack to remove hair build up from a brush. #howto #hairbrush #learnontiktok #cleaning #cleaninghack #satisfying #cleanthatup

♬ Bad Infomercial (Long) – Mashcroft

A kefe tövére csavarodott szöszöket a fogpiszkálóval lazíthatjuk meg és szedhetjük le néhány másodperc alatt. A hajkefénk nem csak teljesen hajmentes, de tiszta és illatos is lesz ezzel a módszerrel.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash

Olvass tovább!