Szakemberek szerint így lehet dúsabb hajkoronánk!

2020. december 09.
Mindenki egészségesebb, dúsabb, ragyogó hajkoronát szeretne, de ezt sajnos nem olyan egyszerű elérni. Összegyűjtöttük, hogy szakemberek szerint mely praktikákat érdemes bevetni hajdúsításra! 

1. Okos étkezés

Az étkezés mindenre hatással van: a bőrünk, a körmünk és a hajunk állapotát is befolyásolni képes. Az egészséges zsírokban és proteinben gazdag ételek rendszeres fogyasztása például látványosan képes javítani a hajunkon. Lazac, avokádó, olajos magvak, zöldségek és gyümölcsök kell, hogy napi szinten a tányérunkra kerüljenek a dús hajkoronáért.

2. Ne mossuk túl a hajunkat!

Manapság hajlamosak vagyunk túl gyakran mosni a hajunkat, és ezzel felborítani a haj és a fejből természetes olajosságát. Egy amerikai hajstylist szakértők szerint a napi alapos fésüléssel eloszlathatjuk a fejbőrünk természetes olajait, amelyek jótékonyan táplálják a hajunkat. Egy héten háromnál többszor semmiképpen nem szabad megmosni, hajmosáskor viszont jól masszírozzuk meg a fejbőrünket a vérkeringés serkentése érdekében.

3. Jótékony fésülködés

A vérkeringés fokozása nemcsak masszázzsal, de hosszú, alapos, napi szintű fésülködési rituáléval is lehetséges. Ha meg szeretnénk erősíteni a hajunkat vagy növeszteni kívánjuk, akkor mindenképpen érdemes bevetni ezt a praktikát! Így eltávolíthatjuk napi szinten az elhalt hámsejteket, és eloszlathatjuk a természetes olajakat. Persze ez csak akkor működik, ha jó minőségű hajkefét használunk, a fodrászok szerint például a kerámiakefék a legtökéletesebbek ehhez.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!