A vécépapír lehet az új titkos fegyvered a fürdőszobai penésszel szemben!

2021. szeptember 19.
Azok a jól bevált módszerek és tisztítószerek, amikkel ragyogóvá varázsolhatod a kádat vagy a mosdókagylót, egyáltalán nem biztos, hogy hatékonyak a fugában, valamint a fürdőkád és a csempe között megtelepedett penésszel szemben. A vécépapír kihúzhat a csávából!

Hatásos lehet, ha a szürkésfekete penészfoltoknak egy tisztítószerbe mártott, kiszuperált fogkefével esel nekik, ám van még egy ennél is egyszerűbb módszer, ami nem más, mint a vécépapíros takarítás!

A vécépapír lehet az új titkos fegyver a fürdőszoba-takarításnál

Ahogy a neve is mutatja, ehhez az első és legfontosabb kellék maga a vécépapír, amiből első lépésként kötélhez hasonló hurkákat kell sodorni, és a penészes részhez fektetni. Ezután vízzel hígított, fehérítő hatású tisztítószerrel vagy ecettel kell átnedvesíteni, szorosan a penészes fugához nyomkodni, és várni a hatóidő leteltét (ez sosem kevesebb 12 óránál!). 

Amint ez megvan, kesztyűbe bújtatott kézzel el kell távolítani a nedves vécépapírt, és langyos vízzel át kell öblíteni a kezelésbe vett felületet. Mielőtt tennél egy próbát a saját fürdőszobádban ezzel a meglehetősen hatékonynak ígérkező módszerrel, nézd csak meg ezt a TikTok-videót, és szánj egy kis időt a kommentek olvasgatására is! 

A vécépapír lehet az új titkos fegyver a fürdőszoba-takarításnál

Itt akadnak olyan felhasználók, akik inkább a vattapamacsra vagy a vattakorongokra esküsznek, azokat ugyanis sokszor könnyebb eltávolítani a nedves vécépapírnál – különösen akkor, ha a makacs penész a sarkokban telepedett meg.

Forrás: MentalflossFotó: Getty Images

Ezt láttad már?