Ez a kávézóasztal bármelyik szobát nagyobbá varázsolja

2021. szeptember 25.
A lakberendező elárulta, miért praktikus egy üveg dohányzóasztal a nappaliban, ha azt szeretnénk, hogy vizuálisan nagyobbnak tűnjön a tér.

„Van egyfajta visszatükröző képessége az üveg kávézóasztalnak, megcsillan rajta a napfény és tükröződnek benne a környezetében lévő tárgyak” – magyarázta Peter Riolo lakberendező, miért praktikus egy üveg dohányzóasztal a nappaliban, ha azt szeretnénk, hogy vizuálisan nagyobbnak tűnjön a tér. 

A tiszta asztal azt az illúziót kelti, hogy nagyobb a szoba a valóságosnál. „Képes kinyitni a teret, mert szellős és átlátszó. Láthatjuk rajta keresztül a padlót, így a szoba tágasabbnak érződik, mintha masszív, fa- vagy látszóbeton asztalunk lenne, ami vizuálisan kimetsz egy darabot a szobából” – tette hozzá Amy Monroe és Katie Knitter belsőépítész páros. 

kavezo-asztal-uveg

Mindegy, milyen ülőalkalmatosság mellé helyezzük. Néhány kényelmes szék egy kisebb asztal körül például kényelmes és hívogató megoldás lehet, ám tartsuk észben, hogy ne fojtsuk meg a teret vele. Amit kinyitottunk egy levegős és szellős asztalválasztással, próbáljuk megtartani a bútorokkal is.

„Az asztal dekorálásánál is maradjunk a szükséges minimumnál, de mindenképp adjunk hozzá valami kis apróságot – mondta Caterina Francisca dizájner. – Játsszunk inkább az élénk árnyalatokkal, színekkel.” Színes könyvek, virágok egy egyszerű vázában például megfelelőek lehetnek az üveg- vagy akrilasztalhoz. Egy valamitől mindenképp tartózkodjunk: a terítővel megöljük azt a térnövelő hatást, amiért az üveg asztalt választottuk. 

A forma, méret és stílus már tőlünk és a rendelkezésre álló tér méretétől függ, hiszen minden ember és otthon más. Szerencsére rengeteg asztal közül választhatunk, melyek között mindenki megtalálhatja azt, ami számára legjobban működik. 

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash, Instagram

Olvass tovább!