Lebegve szaunázhatunk a Genfi-tavon

2021. október 11.
Ebben a szaunában nemcsak a forró gőz áldásos hatásait élvezhetjük, de a pazar kilátásban is gyönyörködhetünk a tó közepén lebegve.

Trolle Rodebeck Haar, a Lausanne University of Art and Design végzős hallgatója diplomamunkájaként alkotta meg a Löyly névre keresztelt, lebegő szaunát. A helyi fából készült, 2,2 négyzetméteres szauna nemcsak a forró gőz segítségével revitalizálja a testet, de pazar kilátással is kényeztet – pláne, hogy nem akárhol, hanem a hegyekkel ölelt Genfi-tó közepén lebeg.

loyly-lebego-szauna-genfi-to-dizajn

Haar projektjét a Finnországban eltöltött évei inspirálták, és az a vágy, hogy a mikroépítészet lehetőségeivel kísérletezhessen. Az apró szaunában egyébként egyszerre hárman tudnak leülni, de van egy külső perem is, ahol élvezni lehet a vizet. A konstrukció előnye, hogy egyszerűvé teszi a szaunarituálék szerves részének számító hideg-meleg kontraszthatások kiaknázását, hiszen a forró gőzből egyenesen a tó hűvös vízébe ugorhatunk.

loyly-lebego-szauna-genfi-to-dizajn

A konstrukciót elsősorban pop-up eseményekre, fesztiválokra szánták, és csak olyan vízfelületeken alkalmazható, ahol nincsen nagy vízmozgás.

loyly-lebego-szauna-genfi-to-dizajn

loyly-lebego-szauna-genfi-to-dizajn

Forrás: Dezeen

Olvass tovább!