Ezek lesznek a legnépszerűbb babaszobatrendek 2022-ben

2021. október 25.
A semleges és lágy színektől az egészen vad és élénk árnyalatokig, mindent lehet majd jövőre a dizájnerek szerint a gyerekszobában.

Ha megkérdezik, tízből kilenc ember biztosan azt válaszolja, hogy a babaszobának melegséget és kényelmet kell árasztania, hogy jól aludjon a kisgyerek, ugyanakkor fontos a jó rendszerezés és a minél nagyobb tér a játékra. A Pinterest és a Google keresései alapján összegezték és állították össze a 2021-22-es évre a babaszoba trendeket, az elemzésből pedig kiderült, hogy a különböző kitalált karakterek, változatos színek, tündérmesei elemek, állatok, járművek és sportillusztrációk lesznek a legnépszerűbbek. 

babaszoba-dekoracio-trend

A csillagmotívum már régóta nagy népszerűségnek örvend a gyerekszoba díszítésénél, nem lesz ez máshogy a következő évben sem. A Pinteresten 973 kifejezetten a csillagos babaszobának szentelt gyűjtőalbummal, illetve több mint 266 ezer kereséssel a Google-on egyértelműen a csillagos babaszobák állnak a népszerűségi lista élén. A csillagok mellett a felhő és égbolt a másik legnépszerűbb motívum (412 tábla a Pinteresten és 94 ezer keresés a Google-on). 

Az erdős téma is nagyon népszerű, amit a természetet ábrázoló képek követnek, valószínűleg a feltételezett nyugtató hatása miatt. Ezt a motívumot választotta a gyerekszobába például Gabrielle Union is, kiegészítve néhány csodaszép, erdő inspirálta mozaikkal erőteljes zsálya, halványrózsaszín és megnyugtató, semleges színekkel kombinálva. További népszerű, természet inspirálta minta a gyerekszobában a szivárvány és a napocska. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gabrielle Union-Wade (@gabunion)

A mesefigurák közül még mindig nagy népszerűségnek örvend Micimackó, a Disney-hercegnők közül pedig idén és jövőre Moana lesz a legdivatosabb valószínűleg a keresések alapján. 

Az elemzés szerint a babaszobában a legnépszerűbb színek a zöld, fekete, semleges árnyalatok, rózsaszín és sárga. A kiegészítő dekorelemek közül pedig a pomponok és makramédíszek azok, amikkel legtöbbször igyekeznek a szülők feldobni a gyerekszobákat.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Getty Images

Olvass tovább!