Hódít a műtaxidermia: így próbáljuk ki az új trendet!

2021. május 26.
Vannak emberek, akik szeretik az állatokat, és vannak az állatimádók. A taxidermia, vagyis az állatok preparálása évszázados hagyományokra nyúlik vissza, ám a valódi kitömött állatok ma már inkább visszatetszést keltenek. Ha szeretnénk a falon cuki, szép, izgalmas állatokat látni, szerencsére nem kell egyetlen ritka példányt sem elpusztítani ehhez: okos és kreatív megoldásokkal tehetjük látványossá otthonunkat anélkül, hogy egyetlen valódi állat haja szála is görbülne.

A különböző textilek, textúrák, színek, állatok és minták használatával ezek az műtaxidermiának tekinthető díszítőelemek már inkább műalkotások. Karakteressé teszik a lakást, történetet és játékosságot adnak a modern dekorációhoz. Mutatunk hat különböző típust azoknak, akik bevállalnának egy ilyen állati lakberendezési kalandot.

Papírmasé állatfejek

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Abigail Brown (@abigailbrownart)

Garantáltan nem kell többé keresgélni a beszédtémát, amikor vendéget fogadunk, ha egy ilyen izgalmas papírmasé állatfej díszíti a nappalinkat. A súlya könnyű, ám roppant karakteres darab egy ilyen vadvilág inspirálta műalkotás. 

Gyapjúállatok a falon

Ha a gyerekszobába keresünk cuki, kedves és izgalmas dekorációt, a gyapjúból készült, kitömött állatfejeket nekünk találták ki. Bár előre nem tudhatjuk, mi lesz a gyermekünk kedvenc állata, ám valószínűleg nem sértődik meg utódunk, ha olyat választunk ezúttal, ami a mi szívünk csücske, hiszen az elefánttól az oroszlánon át a birkáig bármelyik állatfej dekoratív és aranyos. 

Minimalista áltaxidermia

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bend Goods | Furniture (@bendgoods)

A vasalapú állatfejet formázó, origamiszerű szobrok egyértelműen a felnőtt otthonoknak készülnek, és tökéletes dekorációs elemet jelentenek a minimalista lakások számára. Még látványosabb lehet, ha nem a lakásban, hanem a kinti terekben helyezzük el a szobrokat – például a teraszon vagy a kerti kiülőben. Az egyszerű fémváz tökéletes kontrasztot alkot a növények és virágok lágyságával, így biztosan megragadja mindenkinek a figyelmét. 

Ha nem félünk a mintáktól

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MacKenzie-Childs (@mackenziechilds)

Ha Kris Jenner nyomán fekete és fehér mintákkal szeretnénk díszíteni otthonunkat, keressünk valami kockás állatfejet a falra. Ezt a fajta műtaxidermia dekorációt leginkább a konyhában vagy ebédlőben tudjuk elképzelni, ha vagyunk elég bátrak a kipróbálásához.

A klasszikus szarvas kicsit másképp

A vadászok legértékesebb trófeája a történelem során egyértelműen a minél nagyobb szarvasagancs volt. A klasszikus preparált szarvasfej modern és teljesen állatbarát változata a különböző színváltozatokban készülő szarvasfej. Legyen szó arany, fekete vagy neonzöld trófeáról, tökéletesen illik bármelyik eklektikus otthon falára. 

Egyszarvú a nappaliban

A gyermeklelkű felnőtteknek lehet tökéletes választás például a mosolygó narvál. Nem gyerekes, ám roppant kedves, nem hivalkodó, ugyanakkor vonzza a tekintetet, ha valaki belép a szobába, és egy ilyen aranyszarvú, kedves lény pillant le rá a falról. 

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Instagram

Olvass tovább!

beauty-awards-felhivas

Szavazni ITT tudsz!