Biztonságos puhaság a magyar dizájnhintában

2021. október 19.
A gyapjú és a hintázás terápiás hatása, a biztonságot nyújtó anyaméh korai élménye és az emlékek felfedezésének öröme ihlették a magyar fejlesztésű BABA Swingst.

A BABA Swings hintái sokaknak ismerősök lehetnek a Daige tavaly nyári kapszulakollekciójának kampányából: ezek a természetes fehér, nagy méretű gyapjúhinták nemcsak látványos kiegészítők lehetnek otthonunkban, hanem még terápiás hatással is bírhatnak. Riederaurer Dóra, a márka megalapítója a BABA honlapján azt írja, a kiindulási pontot a gyapjú adta számára. Gyógypedagógusként dolgozó édesanyja az autizmussal élő és Down-szindrómás gyerekekkel való munkában alkalmazta az anyagot, Dóra pedig holland idősotthonokban élő demens és Alzheimer-kóros betegekkel való művészetterápiás folyamatokban használta, sikerrel.

baba-swings-daige-rocaille

A gyapjú gyógyító puhasága és természetessége volt tehát az első lépcső, míg a hinták formájának kialakításához az anyaméhben tapasztalt védelem és nyugalom élménye jelentette a vezérelvet. A lágyan ringató, finoman ölelő darabok a bennünk élő gyermeket szólítják meg, időutazásra hívnak saját emlékeinkben, és olyan térbe visznek, ahol felhőtlenebb és barátságosabb volt az élet.

baba-swings-riederaurer-dora-dizajn-hinta

baba-swings-riederaurer-dora-dizajn-hinta

A BABA Swings egyelőre különböző dizájnfesztiválokra utazik – nemrégiben például a 360 Design Budapesten állították ki –, de a weboldalon a vásárlás iránt is lehet érdeklődni, ha valaki szeretne a saját otthonába is egy ilyen hintát.

Fotók: BABA Swings

Olvass tovább!