A legkisebbek is meditálhatnak ezzel a menő fajátékkal

2021. november 08.
A meditáció nemcsak a felnőttekre van jó hatással, de a szorongó, vagy épp túlpörgött gyerekeket is megnyugtathatja. Ez a különleges „meditációs doboz” a legkisebbeknek is segít lelassulni!

A kifejezetten 3 és 10 év közötti gyerekek számára kifejlesztett „meditációs doboz” elsődleges célja, hogy segítsen egy kicsit lelassulni és megnyugodni a gyerekeknek a nap végén, ezzel is hozzájárulva a pihentető, mély alváshoz. Bár azt gondolnánk, a meditáció csak a stresszes, túlpörgött felnőtteknek lehet hasznos, valójában a gyerekek fejlődő szervezetét is rengeteg inger éri nap mint nap, nekik ráadásul sokkal kevesebb eszközük is van a stresszes állapot kommunikálására, levezetésére.

meditacio-gyerekek-doboz

A Morphée meditációs doboz tulajdonképpen egy kis fából készült rádió, amelyre 128 különböző meditációs hanganyagot, 16 természeti hangot és 16 nyugtató zenét töltöttek. Az eszköz USB-vel tölthető és a meditáción kívül semmi másra nem használható, és legnagyobb előnye, hogy nincsen rajta képernyő, ami elvonná a gyerekek figyelmét. A meditációs anyagok között választhatunk 8 és 20 perc hosszúságú felvételek közül, a kicsik fókuszálási képességeinek megfelelően.

meditacio-gyerekek-doboz meditacio-gyerekek-doboz

A rendszeres meditálás hosszú távon segíti a gyerekeket a megfelelő alvásban, a koncentrációs képességeik javításában, támogatja a mentális stabilitásukat, csökkenti a stresszt és javítja érzelemszabályozási készségeiket is.

 

Olvass tovább!