Véletlen találkozásból születtek a művészi magyar táskák

2021. december 21.
A Tenshibag és Cserbik Rita festőművész közös kollekcióját 5 kortárs festmény ihlette.

Az egész egy online játékkal indult, a folytatást pedig már a sors és az ihlet rendezte. A Tenshi „színezd a stílusodra” Instagram-játékának éppen Cserbik Rita festőművész lett a győztese, és Rita vibráló és színes nyereménytáskájának tervezésekor már érezte a csapat, hogy ezt a történetet itt nem kellene lezárni. Rita a színek párosításában,  Komaság Léna és Kovács Borisz – a Tenshibag tulajdonosai és alkotói – pedig a táskatervezésben mozognak otthonosan, így nem is volt kérdés, hogy a brand eddigi jellegzetesen alapszínekre épülő stílusát ideje kicsit kibillenteni a megszokott medréből. Mivel nemcsak a Tenshibagnél, de Rita művészetében is visszaköszön az újrahasznosítás és a fenntartható alkotás fontossága, olyan limitált kollekcióban gondolkodtak, ami a megmaradt anyagoknak adott új lehetőséget.

tenshi-cserbik-rita-taska-festo-muveszet

„Rita extraszínes táskája egy új irányt mutatott nekünk. A színeket elkezdtük bátrabban használni, nem csak mi, de a megrendelőink is. Ez egy új korszaka a Tenshibagnak, ahol még nagyobb hangsúlyt fektetünk az egyediségre, a saját stílus megalkotására” – mondta Léna az együttműködés hatásáról a Tenshibag világára.

A limitált kiadású kollekcióba a legkedveltebb 5 táskamodell került bele, név szerint: a Roll&Roll Backpack, a Tibobag, a Shopper bag, a Mini Backpack és a Citybag. Ezekből a táskákból mind egy darab készült, és nincs lehetőség utórendelésre. Minden egyes táska mellé tartozik egy print is, abból a festményből, amely az adott táska színvilágát, textúráit ihlette.

tenshi-cserbik-rita-taska-festo-muveszet

Rita stílusának jellegzetessége a színek és a formák különleges, merész kombinációja, mindez érdekes és izgalmas felületképzésekkel párosítva. A festészet világából kilépve a táskatervezés és a dizájnban való elmélyülés egyfajta visszaigazolást adott neki, hogy merje önmagát adni. Ez a bátorság egy új, sokkal színesebb vonalat indított el a brand életében, és a táskatervezés művészetét is új szintre emelte. Az együttműködés fontos eleme volt, hogy a táskák ne csak színeiben tükrözzék Rita egyéniségét és stílusát, hanem átadják vele mindazt az pluszt, ami őt a tervezés folyamán inspirálta. Rita szépirodalom utáni rajongása is az arculat része lett, ezért minden egyes darabon egy-egy kedvenc idézetét olvashatjuk.

tenshi-cserbik-rita-taska-festo-muveszet

Olvass tovább!