Harry herceg és Ed Sheeran összefogott a mentális egészségért

2019. október 12.
Anglia két legnépszerűbb vörös hajú embere összedugta a fejét a jó ügy érdekében. Harry herceg és Ed Sheeran a Lelki Egészség Világnapján fogott össze, hogy így hívják fel a figyelmet a mentális betegségekre és kezelésükre.

Nagy-Britannia két leghíresebb vörös hajú embere összefogott a Lelki Egészség Világnapján. Harry herceg és Ed Sheeran közös videót tett közzé a Sussex Royal Instagram-oldalon, melyben arra hívják fel a figyelmet, hogy oda kell figyelnünk a körülöttünk élő emberekre, és véget kell vetni a lelki betegségeket körülvevő megbélyegzésnek.

“Harry herceg és Ed Sheeran is arra kér mindenkit, nemcsak ma, hanem minden egyes nap figyeljünk magunkra, a barátainkra és a környezetünkben élőkre” – írták a videó mellé. A hercegi pár közösségi odalán megjelent kis videóelőzetest az együttműködés bejelentéseként tették közzé. A felvételen Ed Sheeran csenget be egy ajtónál. A brit nemzeti himnuszt kezdi játszani a csengő, mikor a mosolygó Harry herceg ajtót nyit és betessékeli az énekest.

View this post on Instagram

Both Prince Harry and Ed Sheeran want to ensure that not just today but every day, you look after yourself, your friends and those around you. There’s no need to suffer in silence – share how you’re feeling, ask how someone is doing and listen for the answer. Be willing to ask for help when you need it and know that we are all in this together. #WMHD Check out the accounts below for more resources and support: @Heads_Together @Calmzone @MentalHealthFoundation @CharityNoPanic @SamaritansCharity @YoungMindsUK @GiveUsAShoutInsta @Childline_official @LetsTalkAboutMentalHealth @Jedfoundation @Pandas_UK @Charitysane @MindCharity @TimeToChangeCampaign @RethinkMentalIllness @MentalHealthMates @ActionHappiness @MHFAEngland @DitchTheLabel @TheBlurtFoundation

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

A videóról a viccelődés sem maradhat le. Mikor a két férfi helyet foglal, és elkezd beszélni a fontos ügyről, melyre oda kell figyelni, Ed Sheeran tévesen úgy gondolja, hogy a vörös hajjal való együttélés kihívásaira gondol Harry herceg. Ám a továbbiakban nagyon is komoly dolgokról esik szó.

Ed Sheeran elmondja, hogy feltett szándéka dalt írni a lelki betegségekre való figyelem felhívásaként még most, hogy épp másfél éves szabadságát tölti. “Nem szabad csendben szenvedni. Osszuk meg másokkal, hogyan érezzük magunkat, kérdezzük meg a másik embertől, hogy van és hallgassuk meg a választ. Legyünk nyitottak a segítségre, ha szükségünk van rá, és mindig tudjuk, hogy nem vagyunk egyedül a problémánkkal” – tette hozzá Harry herceg.

A herceg nyíltan beszélt lelki nehézségeiről is, valamint arról, hogy mekkora szerepet játszott a mentális wellness abban, hogy úrrá tudott lenni ezeken a problémákon. “ Mindenki megtapasztal az életében traumatikus eseményeket. Nem kiirtanunk kell ezeket, hanem tanulnunk belőle, az előző generációk traumáiból is, hogy megszakítsuk az ördögi kört” – mondta Harry herceg.

Fotó: Getty Images