Igazából szerelem: taktilis menyasszonyi ruhát tervezett vak férjének a menyasszony

2021. november 02.
Ilyen az igaz szerelem: taktilis menyasszonyi ruhát készíttetett az ara, hogy vak vőlegénye is láthassa, hogy fest a nagy napon.

Anthony és Kelly Anne Ferraro 2017-ben találkoztak, és körbeutazták együtt a világot, mielőtt 2020 májusában eljegyezték egymást. Anthony vak sportoló, zenész és motivációs tréner, jelenleg a 2024-es paralimpiai játékokra edz, Párizsban dzsúdóban szeretné kivívni az indulás jogát. Gyakran utazik versenyekre. Kelly Anne vele tud tartani az utazásokra, mivel a techszférában dolgozva bárhol el tudja végezni munkáját. A szerelmüket folyamatosan táplálja, hogy a saját nézőpontjukból tudják átadni egymásnak a közös élmények tapasztalatait. 

„Elkezdtem fokozatosan rádöbbenni azután, hogy közösen utaztunk, hogy az életem átformálódott – mondta Anthony. – Kezdtem úgy látni a világot, ahogy soha előtte. Mindig volt ideje, hogy megálljon és lassítson, és a látvány vagy az épületek minden apró részletét vagy bármit leírjon nekem. Még a szemét is becsukta, és megpróbálta azt érezni, amit én. Aztán én meséltem el neki, mit látok az érzékeimmel. Kitöltötte számomra a látható hiányokat, és elmagyarázta tökéletesen részletességgel.”

Esküvőjüket októberben tartották Maine-ben, Kelly Anne taktilis menyasszonyi ruhát készíttetett a nagy napra, hogy Anthony is lássa a ruháját. „Nagyon szeretek szép anyagú ruhákat viselni, mert ezek jó érzést keltenek és ettől úgy érzem, jól nézek ki – magyarázta Anthony. – Ha valami olyan van rajtam, aminek nincs szép anyaga vagy textúrája, hiába mondják, hogy jól áll, nem érzem ezt.”

taktilis-menyasszonyi-ruha-vak-volegeny

Kelly Anne egy fenntartható menyasszonyi ruhákat tervező New York-i butikkal, a Loulette Bridallel dolgozott együtt, hogy olyan menyasszonyi ruhája legyen a nagy napon, ami rengeteg örömet okozó textúrát tartalmaz. Látta maga előtt a taktilis menyasszonyi ruhát, csodás bársony és selyem anyagokkal. Pontosan nem tudta, mit akar, de tudta, hogy nemcsak a szemnek, hanem a többi érzékszervnek is gyönyört keltő ruhát szeretne. Kelly Anne titokban tartotta a ruha részleteit egészen a nagy napig, hogy meglephesse vele férjét a ceremónián. „Nem tudhattam semmit róla. Ott voltam vele, amikor elhozta a ruhát Brooklynban, de nem mehettem be az üzletbe. A kocsiban kellett várnom” – mondta Anthony. A ruha bársonyból és selyemből készült, finom csipkevirágok díszítik, a háta nyitott, szalagok kötik össze. „A háta kilátszott a ruhából, ami egy másik textúra. Úgy illett rá a ruha, mint egy kesztyű” – mondta a férfi.

taktilis-menyasszonyi-ruha-vak-volegeny

A ruha mellett egy egyedi bársony kabátot is viselt Kelly Anne, hatalmas rojtokkal. Ezzel az első randijukat akarta megidézni. 2017-ben Anthony a róla szóló A Shot in the Dark című dokumentumfilm premierjére hívta el először randizni feleségét.

Kelly Anne akkor is egy bársony ruhát viselt. Az esküvőjükön a szerelmük kezdetét juttatta eszükbe a rojtos kabát. „Képtelen voltam abbahagyni a rojtokkal való játszadozást. Ez volt a legcsodásabb érzés, oda-vissza simogattam a bársonyt a hátán. Annyira nosztalgikus és olyan szép. Ezek a textúrák segítettek, hogy tökéletesen lássam Kellyt a fejemben.”

„Ez volt az első, amivel levett a lábamról, mert láthattam a kezemmel, és az összes többi érzékemmel, de különösen a tapintással. A második, a különböző anyagok, a selyem, a gyönyörű csipke, a rojtok. Gyönyörű volt, tapintható, örömteli, érzéki.”

A pár az esküvőjén szemmaszkokat adott a vendégeknek, hogy ők is érezhessék, milyen, amikor más érzékeikkel tapasztalhatják meg a világot, a látás nélkül. Anthony reméli, hogy továbbra is segíthet az embereknek, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki életükből. „Kelly és én nagyot álmodtunk – mondta. – Az emberek azt gondolhatják, hogy őrültek vagyunk, amikor valamibe belevágunk, de tudom, hogy ha jó célért tesszük, akkor sikerül. Akadályokba ütközik az ember, de ha legyőzzük ezeket, tovább juthatunk. És a túloldalon jó dolgok várnak.”

Forrás: Insider Fotó: Instagram/Anthony Ferraro

Olvass tovább!