A halbőrökről tanít a különleges kártyapakli

2022. június 01.
Egy japán nyomda saját fejlesztésű, innovatív technológiával nyomtatott különleges kártyapaklit, melyben a lapok az egyes halfajok pikkelyeinek mintáját és textúráját utánozzák.

A tokiói Sibuja negyedben működő Chiba Printing nyomda saját virtuozitásának bizonyítására alkotta meg a Sakana Karuta névre keresztelt kártyapaklit, amivel az egyes halfajtákról és azok bőréről tanítanak. Az innovatív nyomdai technológiákkal készített lapok a fény alatt úgy csillognak, mint a valódi halak pikkelyei, és állítólag még a tapintásuk is hasonlít a valódi halbőrhöz. Sőt, a lapokat még víz alá is tehetjük, hogy megnézzük, hogyan változik textúrájuk a halak természetes közegében.

japan-nyomda-kartya-hal-bor-pikkely

A lapokkal játszani is lehet: az egyik játékosnak be kell dobnia egy halfajta nevét, a többieknek pedig az a feladatuk, hogy a lehető leggyorsabban megtalálják az adott fajtához passzoló halbőrt. Ha senkinek nem megy, a játékosok kérhetnek információkat a halról, amik az egyes lapok hátoldalán vannak listázva. A pakli így nemcsak látványos nyomdai bravúr, de a vízi élővilágról is sok mindent megtudhatunk általa.

japan-nyomda-kartya-hal-bor-pikkely

japan-nyomda-kartya-hal-bor-pikkely

japan-nyomda-kartya-hal-bor-pikkely

Forrás: DesignBoom

Olvass tovább!