A szex a parton kifejezetten árt a tengerpartnak

2022. június 05.
Egy Kanári-szigeteken végzett kutatásból derült ki, hogy ha túl sokan engednek vágyaiknak a tengerparton, az nem éppen ideális körülményeket teremthet a környezetben.

Bármennyire is romantikus hangulatba hoz a hullámok morajlása és a langyos homok a lábunk alatt, a tudósok szerint jobb, ha kordában tartjuk vágyainkat. Legalábbis a természetnek. A Journal of Environmental Management című környezetvédelemmel foglalkozó tudományos folyóiratban megjelent tanulmány eredményei szerint a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek legnagyobb szigetén komoly problémákat okozott a tengerparti szex az ökoszisztémában. 

szex-tengerpart

A tudósok mintegy 298 olyan helyet fedtek fel Masapalomas természetvédelmi területnek számító homokdűnéi között, melyeket nagyon gyakran használnak szexre a turisták. Az alábbi problémák a legnagyobbak a homokban szexeléssel kapcsolatban a kutatók szerint: „a szexuális célra használt helyek direkt hatásai a környezetre számos módon megfigyelhetők, befolyásolja a vegetációt a szemét, a vizelet és fekália jelenléte. A legtipikusabb szeméttípus a cigarettacsikk, a növények kitépése, eltaposása, vécépapír és törlőkendő, gumióvszer, gyümölcshéj, konzervdobozok és emberi ürülék” – sorolja a tanulmány.

Ha valaki mindenáron a tengerparti fövenyen akar szexelni – hiába a minden testnyílásba utat találó homok, a hajba akadó hínár és rákocskák – annak sem kell persze tartania a tanulmányt készítő kutatóktól, nem áll szándékukban az eredményeikre hivatkozva betiltatni a nyilvános helyen történő együttléteket a Kanári-szigeteken. „Nem az a célunk, hogy betiltassuk a nyilvános helyen történő szexelést” – mondták a tanulmány szerzői. „Azt viszont szeretnénk, ha mindenki tudatában lenne a károknak, amit okoz ezzel és megpróbálná megelőzni.”

Forrás: Jezebel Fotó: Unsplash

Olvass tovább!