Visszatér a hetvenes évek ikonikus széke

2022. június 24.
A vintage darabokra még mindig akkora a kereslett, hogy később valószínűleg az újragyártott székek is jó befektetésnek bizonyulnak majd!

A dán Hay dizájnmárka és a Dietiker bútorgyár közösen alkotja újra a svájci dizájner, Bruno Rey ikonikus székeit. A Rey kollekció légies, lágyan ívelő és letisztult székei a hetvenes évek slágerdarabjainak számítottak, és azóta is rengetegen keresik az eredeti, vintage darabokat.

hay-rey-collection-szek-retro

Az utángyártott szériával ugyan nem annyira tudunk majd spórolni: egy szék 595 dollárba (kb. 225 000 forint) kerül, de van rá esély, hogy a jövőben ezek is még többet érnek majd.

A Rey kollekció többféle izgalmas színben érkezik, a visszafogottabb fekete és szürke árnyalatok mellett igazi statement-árnyalatoknak számító petróleum és élénk narancs darabok is készülnek. A retro, modern enteriőrjeinkbe mégis tökéletesen illeszkedő székek jól mutatnak teljes szettben az étkezőasztal körül, de egy-egy darabot is érdemes lehet elhelyezni a térben – például az íróasztalunk mellé.

Az új Rey székeket picit felturbózták: a magasságuk állítható lett, és a kollekcióba háttámla nélküli bárszékek is kerültek. A teljes széria néhány napja debütált az amerikai piacon.

Forrás: Apartmant Therapy Fotók: Instagram, Hay

Olvass tovább!