Megható festmények készültek a szülőségről az apa szemszögéből

2022. július 22.
Larry Madrigal mexikói–amerikai festőművész képsorozata azt mutatja be nagyon finom és óvatos megközelítéssel, hogy a változó társadalom és a modern élet hogyan változtatta meg örökre a szülőséget.

A festményekkel párhuzamosan fogant és született meg Larry Madrigal festőművész és felesége második gyermeke. A képek a várandósság és a szülőség bensőséges, megható pillanatait örökítik meg, ahogy szeretkeznek az ágyban vagy éppen masszírozzák egymás hátát és lábát. Kicsit olyan érzés a nagyon meghitt és személyes pillanatokat nézni, mintha kukkolók lennénk, és legszívesebben szégyellősen lesütnénk inkább a szemünket. 

larry-madriga-festmeny-apasag-napi-design

Ugyanakkor másfelől ritka nézőpontból örökíti meg egy gyermek megfoganását, a terhességet és a születést: az apa szemszögéből. A festményeket nézve nem lehet nem érezni Larry tehetetlenségét például a kórházban, amikor a felesége az első ultrahangvizsgálatra ment. Szinte vele együtt válunk kívülállókká mi is, holott ő is a helyén van, közvetlenül az ágy mellett. 

larry-madrigal-festmeny-apasag-napi-design

A Work / Life címet adta Madrigal a festménysorozatának, melyet a New York-i Nicodim Galériában állítottak ki. Minden egyes jelenet, melyet vászonra vitt a művész, jól ismert a szülők számára. Mind azt mutatja be, ahogy a férfi érzi, hogy támogatnia kell a születő családját a modern világ kaotikus viszonyai között, és próbálja megtalálni az utat ehhez. 

larry-madrigal-festmeny-apasag-napi-design

Larry Madrigal Los Angelesben született, ma már az arizonia Phoenixben él és alkot. Stílusa az élet megtévesztő nyugalmát sugallja, mely mindannyiunkat becsap, mielőtt a valósággal a maga nyers és húsbavágó módján szembe találkozunk.

Forrás: Creativeboom Fotó: Larry Madrigal

Olvass tovább!