Úszógumi, matrac: hogyan kell eltenni őket klórszag nélkül? 

2022. augusztus 05.
Amikor vége a nagy medencés mókáknak, a sok felfújt cucc a mi gondunk marad. Mit kezdjünk velük, ha tisztán szeretnénk eltenni őket?

Aki olyan szerencsés, hogy van kertje és medencéje, azt mostanában biztosan alig lehet „kihalászni” a vízből. De a gyerekeit biztosan…Persze hasonló lehet a helyzet, ha a strandon élvezzük (?) a harmincöt fokot. Mostanában a pancsolás mellé rengeteg vonzó kiegészítőt kínálnak a szivárványos úszógumiktól kezdve a flamingós matracokon át a felfújható pohártartókig. Csakhogy a legjobb vízi mókának is vége szakad egyszer, a klórszag viszont velünk marad… utánunk jön ezeken a műanyag kiegészítőkön utazva. Bár kellemes, amikor fröcskölsz, nem feltétlenül akarod belélegezni, amikor nem vagy a napon. És ez az érzés megsokszorozódik, ha elrejtjük a leeresztett cuccokat egy szekrényben vagy dobozban – a klórszag majdhogynem ledönt minket a lábunkról, amikor kinyitunk egy-egy ajtót. Ha ez ismerősen hangzik, akkor itt található az útmutató arról, hogyan lehet megszabadulni a kiegészítők klórszagától!

Amire szükséged lesz:

  • Vödör
  • Ecet
  • Szódabikarbóna
  • Mosogatószer
  • Víz
  • Szivacs

1. lépés: Ereszd le a tárgyat!

Sokan követik el azt a hibát, hogy felfújt állapotban tisztítják a medencés eszközöket. Úgy tűnik, hogy így könnyebb takarítani, de ez nem így van. Az úszógumi fajtájától függően bonyolult formájú lehet, vagy egyszerűen nem fér bele a mosogatóba. Könnyebb a tisztítása, ha leeresztjük.

2. lépés: Mosd le mosogatószerrel!

Csak egy kis mosogatószerre van szükséged ahhoz, hogy semlegesítsd a klórszagot. Egy csésze meleg vízbe nyomj némi mosogatószert, és mártsd bele a szivacsot! Ezután merítsd a leeresztett úszót egy vödörbe vagy mosogatóba, és körkörös mozdulatokkal finoman dörzsöld át a felületet. Ha van olyan szennyeződés, amelyet az oldat nem távolít el, használj egy rész ecetet három rész vízzel! Ennek segítenie kell a felhalmozódás lebontásában.

3. lépés: Öblítsd le!

Ezután öntsd ki a piszkos vizet, és öblítsd le az úszót a csap alatt. Ha nagy, zuhanyozd át a kádban! Ezután hagyd megszáradni a napon.

4. lépés: Semlegesítsd a tartós szagokat!

Ha ez nem távolítja el teljesen a klórszagot, próbálj meg szódabikarbónát használni. Ez ugyanis kiszűri a szagokat, ezért hűtőszekrénybe helyezve vagy szőnyegre szórva is működik. Mosd át az úszógumit, matracot, ezúttal negyed csésze szódabikarbóna és negyed liter víz keverékével! De szórhatod a port közvetlenül az úszógumira is, és nedves szivaccsal körkörösen bedörzsölheted. Öblítsd le tiszta vízzel, és tedd ki a napra száradni!
Forrás: Apartementtherapy.com, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!