Íme, a világ legmagasabban fekvő végtelenített medencéje – add hozzá az utazási bakancslistádhoz!

2022. április 09.
A legmagasabb, a legvégtelenebb, a legszebb – naná, hogy Dubajban van a világ egyik legjobb úti célja wellnessrajongóknak.

Izgalmat keresők, ez nektek szól! Az Egyesült Arab Emirátusokban található Aura Skypool a világ legmagasabb, 360 fokos végtelenített medencéje, amely 210 méterrel a föld felett található. A dubaji Palm Tower felhőkarcoló 50. emeletére helyezték el, és a látogatók körbeúszhatják a teljes tetőt, miközben a város látképében gyönyörködhetnek.

medence

Az Aura Skypoolt a Kokaistudios tervezte és építette 2021-ben, az „ég szigetének” megálmodva. A társalgó belsejében egy sziklaképződmény által ihletett szoborszerű fal, egy újrahasznosított faanyagból készült bár, valamint rengeteg növény és nyugágy található.

Amikor a vendégek kimennek a medencéhez, speciális beton padlólapokon lépkedhetnek mezítláb, amelyek olyan érzést keltenek, mintha homokon sétálnának. A baldachinfüggönyök a trópusi kabinokra emlékeztetnek.

A 49. emeleten öltözők és üzlethelyiség áll a vendégek rendelkezésére. Az egész komplexumot úgy tervezték, hogy úgy érezzük magunkat, mintha egy víz alatti barlangban lennénk.

medence

Az Aura Skypool rendezvényeknek is otthont ad, és magánprogramokra is bérelhető. A látogatók lounge-élményt is foglalhatnak, amely hozzáférést biztosít a beltéri társalgóhoz, ételekhez és italokhoz valamint a hétvégi DJ-szetthez is.

Akinek sikerül összeszednie a bátorságát hozzá (és a megtakarított pénzét), feltétlen készítsen képeket is annak bizonyítására, hogy sikerült!

Forrás: Appartmentherapy.com, Fotó: Auraskypool.com

Olvass tovább!