Spéci eszköz segít javítani a Braille-helyesírást

2022. augusztus 15.
A kínai Zhejiang University of Technology szakemberei egy egyszerűen használható, ujjra rögzíthető eszközt fejlesztettek ki, amivel könnyedén és gyorsan korrigálhatóak a Braille-írással készült szövegekben vétett hibák.

Felmérések igazolják, hogy a Braille-írás használata közben sokkal magasabb a hibaszázalék, mint a hagyományos szövegalkotásban, ezeket az elütéseket és nyomtatási hibákat pedig nagyon nehézkes a papír sérülése nélkül javítani a Braille-írással készült kötetekben.

braille-iras-javitas-eszkoz

Tian-Yi Csen, Csao-Ji Hu, Yi-Csuan Li és Csue-Nan Sheng, a kínai Zhejiang University of Technology dizájnerei egy olyan eszközt fejlesztettek ki, amivel egyszerűen és gyorsan javíthatóak ezek a hibák. A Braille Correction Device egy kis méretű, ujjra helyezhető szerkezet, amivel végigpásztázhatjuk a szöveget, és egyszerűen ráragaszthatjuk a helyes jelölőket a hibás szimbólumokra.

A világon körülbelül 2,2 milliárd vak vagy gyengénlátó személy él, így az innováció nagyon fontos igényt szolgál ki – valószínűleg ezt jelzi az is, hogy az eszköz elnyerte a Golden Pin Design Award díját is.

braille-iras-javitas-eszkoz

Forrás: DesignBoom

Olvass tovább!