Ezért ne várjunk szülésig azzal, hogy megtudjuk a baba nemét

2022. szeptember 18.
Vannak, akik hatalmas bulin jelentik be, fiuk vagy lányuk lesz, ám sokan vannak azok is, akik szeretnék, ha a kisbabájuk neme meglepetés maradna egészen a megszületéséig. Utóbbi nem annyira jó ötlet a várandós ultrahangokat készítő orvos szerint.
  • A várandós ultrahangokat készítő orvos megfogalmazta azt a jó tanácsot, amit minden szülőnek meg kellene szívelnie, mielőtt úgy dönt, nem akarja megtudni gyermeke nemét a születése előtt.
  • Az emberek 95 százalékáról kiderül már öt perc után, hogy mégis jobban vágynának egyik vagy másik nemű gyermekre.
  • Sokkal jobb már a terhesség elején feldolgozni a csalódást, mint a szülés után.

Sokan nagyon romantikusnak találják még ma is, ha nem tudják a gyermekük nemét egészen a születéséig. Ám nem biztos, hogy olyan jó ötlet, ha a baba neme még a szülők előtt is titok marad egy várandósokat ultrahangozó dolgozó szerint, aki a TikTokra feltöltött videójában ad jótanácsot a leendő szülőknek. Sokan megbánják döntésüket, bármennyire is izgatottak voltak korábban.

gyerek-nem-titok

A radiológus szakember maga is édesanya. Szerinte ezer százalékig biztosnak kell lennünk abban, hogy tényleg ezt akarjuk, különben komoly csalódás érhet. 

A legtöbb szülő azt vallja, el sem tudja képzelni, hogy szomorú lenne, ha fia vagy lánya születik, neki mindegy, milyen nemű a gyermeke. Ám a valóság az, hogy a legtöbb szülő még önmagával sem őszinte teljes mértékben. „Csak akkor akarnám nem tudni, milyen nemű lesz a babám, és akarnám, hogy titokban maradjon az egész várandósság alatt, ha ezer százalékig biztos vagyok benne, hogy tényleg vágynék fiúra vagy lányra egy kicsit jobban a másiknál” – mondta a radiológia dolgozója.

„Rengeteg párt láttam, akik úgy jöttek be, hogy nem akarjuk tudni, nekünk mindegy a baba neme. Nagyjából öt perccel a vizsgálat kezdete után már kiderült, hogy legalább az egyikük, ha nem mindketten, jobban szerettek volna fiút vagy lányt.”

Sokkal könnyebb úgy túltenni magunkat azon, ha mégsem olyan nemű gyermeket várunk, amiről régóta álmodoztunk, ha ez még a várandósság 16. hetében történik, és aztán a terhesség nagyobbik felében kialakulhat a kötődés a gyermekünkkel. „Ezekkel az érzésekkel – amik alapvetően teljesen természetesek  és semmi szégyellnivaló nincs bennük – sokkal nehezebb megbirkózni a szülés után.”

Forrás: Mirror Fotó: Unsplash

Olvass tovább!