A 10 legvadabb, leglehetetlenebb dolog, amit a főnökök valaha a titkárnőjüktől kértek

2022. szeptember 28.
Aki szerencsés, sosem tudja meg, milyen borzasztó, amikor egy mikromenedzselő, irritáló főnök keze alá kell dolgoznunk. Ha viszont voltunk ilyen helyzetben, lehet, hogy velünk is megesett hasonló történet, vagy még durvább eset.

A karriertanácsadókat általában nem lepi meg, amikor valaki arról számol be, hogy a főnöke milyen mérgező, pszichésen bántalmazó közeget tart fenn a munkahelyen, hogyan vetíti ki a transzgenerációs agressziót munkatársaira, folyamatosan feszült légkört teremtve. Ezek a történetek tökéletes emlékeztetők arra, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy ilyen főnököknek dolgozzunk. Mutatjuk a legdurvább válaszokat, amik a Huffington Post kérdőívére érkeztek beosztottaktól.

fonok-titkarno-keres

Aki szerencsés, sosem tudja meg, milyen borzasztó, amikor egy mikromenedzselő, irritáló főnök keze alá kell dolgoznunk

A főnök, akinek segítség kellett, hogy a pornót töröljék a számítógépéről

„A feleségem nemsokára bejön az irodába. Rendelne valamilyen Kate Spade parfümöt és letörölni a pornót a számítógépemről? Csak fogtam a fejem” – mondta az a 34 éves nő, aki egy légkondicionálókkal foglalkozó cég vezetőjének titkárnője volt.

A főnök, aki csettintett ahelyett, hogy szólt volna

„Csettintett az ujjaival, ha akart valamit. Amikor pedig azt ordította az irodájából, hogy ÉTELT!, az azt jelentette, hogy ebédet kérek szépen. Ez volt az első munkahelyem. Túl sokáig maradtam itt, bármennyire is szenvedtem. Azóta sokkal jobban együttérzek azokkal az asszisztensekkel, akik zsarnok főnökök alatt szenvednek” – mondta egy névtelenségbe burkolózó alkalmazott.

A főnök, aki követni akart valakit

„Az volt a legdurvább kérés, amikor azt akarta, hogy kövessek valakit egy találkozóra, hogy kiderüljön, állásinterjúra megy-e. Eleve féltem ettől az embertől, mert nagyon indulatos természetű volt, így nem mertem nemet mondani. Inkább úgy tettem, mintha követném az illetőt, aztán hazudtam a főnökömnek valami olyasmit, amit szeretett volna hallani” – mesélte egy asszisztens.

A főnök, aki betiltotta a reggeli köszönést

„Tényleg tilos azt mondani a munkatársadnak, hogy „jó reggelt!”, amikor megérkezel az irodába? Egyszerűen nem bírtam napirendre térni felette, képtelen voltam koncentrálni” – mondta egy másik, névtelenséget kérő irodavezető.

A főnök, aki azt kérte az asszisztensétől, hogy dobjon ki egy halott madarat

„Egy madár nekirepült a főnököm kocsiján a hűtőrácsnak, amikor reggel munkába hajtott. Nem élte túl. Amikor beért, a vonalzómmal piszkálta le szegény madarat és azt akarta, hogy dobjam ki. A vonalzót meg a kezembe nyomta” – mondta egy titkárnő.

A főnök, aki a dolgozók magánéletét is ellenőrizni akarta

„Amikor egy techcégnél dolgoztam, volt egy túlbuzgó részlegvezetőnk, épp gyereket várt. Konkrétan azt mondta: tudom, furcsa kérés, de beszélj a nőgyógyászommal helyettem. Őszintén, nem akartam tudni a terhessége részleteit. Vannak gyerekeim nekem is, de akkor is kényelmetlenül éreztem magam ettől. Az orvos olyan dolgokról beszél, amihez senki másnak nincs semmi köze, csak a páciensének” – mondta Anna, aki gyorsan el is jött attól a cégtől. 

A főnök, aki nyers kecsketejet akart a magángépére

„A legfurcsább dolog, amit kért, a nyers, pasztőrözés nélküli kecsketej volt a családjának, akikkel néhány óra múlva indultak nyaralni a magángépükkel. Szóval nem volt sok időm szerezni” – mesélte egy névtelenséget kérő asszisztens.

A főnök, akinek 6 millió forint kellett sürgősen

„Tudsz kölcsönadni 6 milliót? Kaszinóba akarok menni” – mondta az az asszisztens, aki nagyon gyorsan otthagyta a céget, miután főnöke ezzel a kéréssel fordult hozzá.

A főnök, aki hanyagabbul evett, mint egy óvodás

„Takarítsd fel a morzsákat az irodám padlójáról, jó? Kicsit maszatos volt az ebéd” – mondta a főnöke annak a titkárnőnek, aki inkább a takarítókra bízta ezt a feladatot.

A főnök, aki saját varrónőt akart 

„A legfurcsább kérés a főnökömtől? Talán az, hogy varrjak be egy lyukat a ruhája zsebén, de úgy, hogy nem veszi le. Kihúzta a zsebet, hogy varrjam meg. Ha valaki azt a jelenetet látta, biztosan hívta a személyzeti vezetőt. Nevetséges és szánalmas volt egyszerre” – mesélte egy asszisztens, aki a nevét nem árulta el.

Forrás: The Huffington Post Fotó: Getty Images

Olvass tovább!