Milyen csillagjegyű a főnököd? Erre számíthatsz tőle!

2021. május 10.
A horoszkóp szerint a Kos, a Mérleg és a Bak csillagjegy szülöttei a legklasszabb főnökök, ők ugyanis az esetek többségében vezetésre termettek, de sietve hozzátesszük, hogy azért köztük is akad csapnivaló főnök! Mutatjuk, kitől mire számíthatsz!

A munkahelyi kapcsolatokra is igaz, hogy fontos, hogy „működjön a kémia”: ez nemcsak hatékonyabbá teszi a közös munkát, hanem jót tesz a munkahelyi légkörnek és erősíti a motivációt. Az, hogy ez létrejön-e két ember között, függhet attól is, hogy milyen a horoszkópjuk. Ha tudod, mi a főnököd csillagjegye, nézd meg, mire számíthatsz tőle!

Mi a főnököd csillagjegye? Erre számíthatsz tőle!

Kos

Vezetésre termett, csordultig tele van energiával és ambícióval. Rendkívül jól tudja motiválni a beosztottjait, sok újító ötlet pattan ki a fejéből. Gyenge pontja, hogy szinte sosem hallgat másokra, hajlamos a meggondolatlanságra, és nem mindig érzi tettei, szavai súlyát. A munkájával teljes mértékben azonosul, emiatt gyakran stresszes, feszült és lobbanékony. Nem tér ki a konfliktusok elől, ami önmagában nem baj, a Kos azonban nehezen látja be, ha nincs igaza, emiatt gyakran lehet paprikás a hangulat a társaságában.

Bika

Ahogy az élet minden területén, a munkában is a stabilitásra törekszik, jobban szereti, ha összeszokott, olajozottan működő csapatot irányíthat. Mivel rendkívül figyelmes főnökként is, nem esik nehezére jó hangulatot teremtenie a vele együtt dolgozó beosztottak között. Ha vezető pozícióba kerül, elvárja, hogy felnézzenek rá, rosszul viseli, ha valaki erre nem hajlandó. A másik, ami miatt mégsem mindig fenékig tejfel a közös munka a Bikával, az az, hogy elég rugalmatlan. Amit gondol, azt kertelés nélkül kimondja, az esetleges hibáiból mindig levonja a tanulságot.

Ikrek

Az Ikrek folyton be van sózva, lételeme a kommunikáció, eltökélt szándéka, hogy másokat is mozgásba hozzon, nemcsak fizikai, hanem szellemi értelemben is. Nagyon nyitott gondolkodású és érdeklődő, képtelen egyszerre csak egyetlen dologra koncentrálni. Ez nem mindig szolgálja a javát, felszínessé, kapkodóvá teheti. A monoton, egyhangú munkát nem neki találták ki, a csapatát is szeretné minél színesebbé, érdekesebbé tenni. Hibáit belátja, és ha úgy adódik, a bocsánatkérés sem esik nehezére. Ha nem is két nap közös munka után, de idővel biztos, hogy a munkahelyen kívül is megpróbál jó kapcsolatot felépíteni a kollégáival.

Rák

Egy Rák vezetővel – bár nem mondanánk, hogy született főnök – nem nehéz megtalálni a közös hangot. Lehet, hogy kicsit több időre van szükség ahhoz, hogy emberileg közel engedjen magához másokat, alapvetően azonban arra törekszik, hogy mindenkivel jóban legyen és harmonikus légkört teremtsen a munkahelyén is. A mércét nemcsak magával, hanem másokkal szemben is magasra teszi, az érzelmeit nem mindig tudja félretenni a munkahelyén. Rendkívül empatikus és érzékeny, igazán jó meggyőzőképességgel megáldva.

Oroszlán

Azt mondanunk sem kell, hogy büszke a saját teljesítményére, ám mivel fontos számára, hogy a csapat, amiért felelősséggel tartozik, szintén brillírozzon, addig töri a fejét, míg nem találja azt a módszert, amivel hatékonyan motiválhatja a beosztottjait. Énközpontúságát és hatalomvágyát persze ez egyáltalán nem szorítja háttérbe, szóval irányítóként sem bújik ki az oroszlánbőréből! Mindezek ellenére barátságos, nagylelkű és nyitott, szóval egyáltalán nem reménytelen eset, hiába lehet rémisztő első ránézésre! 

Szűz

A Szűz főnök rendkívül gyakorlatias gondolkodású, ha valaki, akkor ő aztán két lábbal áll a földön. Nem hagyja, hogy az érzelmek elsodorják, munkahelyi kérdésekben szinte mindig az eszére hallgat. Teljesítményorientált, az ígéretek helyett csakis a konkrétumokkal éri be. Első ránézésre úgy tűnhet, mintha egy jégkirálynővel lenne dolgod, ez azonban csak álca, a Szűz egy nagyon szerethető csillagjegy vezetőként is. Való igaz, ő nem az a típus, aki mindenkit hatalmas öleléssel köszönt, mégis megtalálja a módját annak, hogy egyértelműen a tudtodra adja, kedvel (vagy épp nem kedvel) téged. 

Mérleg

A Mérleg rendkívül kedvelt vezető szerepben is, amit valószínűleg karizmatikus, magával ragadó személyiségének köszönhet. Minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy közös nevezőre jusson a vele együtt dolgozókkal, tényleg nehéz elképzelni, hogy rosszban legyél vele. Jó a humora, de amikor komolyságra van szükség, akkor nem ismer tréfát. Fontos számára a jól működő kommunikáció, szeret mindig, mindennel és mindenkivel kapcsolatban képben lenni. A titkolózás nem kenyere, ő is szívesen kitárulkozik mások előtt, és ha ez kölcsönös, gördülékenyen dolgozhattok együtt!

Skorpió

Igazán céltudatos, szenvedélyes vezető, ha valamit el akar érni, akkor azért tűzbe megy, és – akár tetszik, akár nem – a vele együtt dolgozóktól is ezt várja el. Nagyon határozott, mindig tudja, hogy mit akar. A csapatszellem nagyon fontos számára, kitartása nemcsak a feladatok elvégzése során nyilvánul meg, hanem akkor is, ha meg kell védenie a beosztottjait. Makacssága nem mindig válik előnyére, ha a helyzet úgy hozza, kíméletlen és bántó lehet. Előtte nem nagyon lehet titkolózni, gyors észjárásának köszönhetően pikk-pakk átlátja az összefüggéseket, sőt a megérzései sem hagyják cserben szinte soha, úgyhogy jaj neked, ha valami rosszban sántikálsz a beosztottjaként!

Mi a főnököd csillagjegye? Erre számíthatsz tőle!

Nyilas

A Nyilas nagyon gyorsan reagál a körülötte zajló eseményekre, mégis átgondoltak a lépései. Erőteljes személyiség, sokszor hallgat az ösztöneire, és szinte soha nem is nyúl mellé: nagyon jó érzékkel hoz döntéseket, és általában a munkatársait is úgy válogatja össze, hogy egy szuper csapat jöjjön létre. A kommunikációt nem szokta túlzásba vinni, olykor hajlamos azt várni a többiektől, hogy olvassanak a gondolataiban, ha pedig ez nem jön össze, még neki áll feljebb. Meglehetősen impulzív, ebben azonban jó is van: amilyen gyorsan jön, olyan sebesen el is illan a haragja, képes arra, hogy félretegye a múlt sérelmeit.

Bak

A Bak igazán domináns, irányításra termett csillagjegy. Határozott, eltökélt és rendkívül magabiztos, céljai megvalósításáért úgy tör előre, akár egy gyorsvonat. Munkatársai szemében kissé érzéketlennek tűnhet, amihez még egy jó adag makacsság is párosul. Nem nagyon kíváncsi mások véleményére, kéretlen tanácsaira pedig pláne nem! Önfejűsége a kommunikációjában is megnyilvánul, mindig lényegre törő, az üres fecsegés rendkívül távol áll tőle. Ha te is elszánt vagy a munkában, remek párost alkothattok, ha kevésbé, akkor könnyen lehet, hogy nem lesz felhőtlen a kapcsolatotok.

Vízöntő

A Vízöntő egy igazi csodabogár, aki ösztönösen törekszik arra, hogy eltérjen az átlagostól. Ezt a munkahelyén sem tudja/akarja félretenni, vezetőként is hajlamos eltérni a klasszikus főnökszereptől. Nagyon nyitott gondolkodású, befogadó és újító típus, észjárása nem csak gyors, hanem brilliáns is. Ami megnehezíti a közös munkát egy Vízöntő vezetővel, az a türelmetlensége, következetlensége és kiszámíthatatlansága lehet. Nem hagyja, hogy mások irányítsák, ha valami nem tetszik neki, azt azonnal kimondja, nem várja meg, hogy beteljen a pohár.

Halak

A Halak nem kimondottan vezető típus, ettől függetlenül jól is teljesíthet a főnöki székben ülve. Szinte szüntelenül pattannak ki új ötletek a fejéből, sosem ragad le egy-egy apró részletnél, inkább hagyja magát elsodorni. Főnökként feladhatja neki – és ezáltal a vele együtt dolgozóknak is – a leckét, hogy viszonylag könnyen manipulálható, túlzottan nagy jelentőséget tulajdonít az érzéseinek, ami a munkahelyen nem mindig gyümölcsöző. A vele együtt dolgozókért felelősséget érez, nemcsak a munkahelyen, hanem ha kell, a magánéletben is szívesen a segítségükre siet. Rugalmas gondolkodású és alkalmazkodó, ez mindenképpen megkönnyíti a közös munkát!

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?