Melyik banán más színű? Ötből csak egy ember találja meg!

2022. október 15.
Az optikai illúzió teszteli, mennyire jó a szemünk. Csak azok képesek megtalálni, melyik banán más színű a képen, akiknek valóban jó a látása.
  • Az optikai illúzió nehéz feladat elé állítja a szemünket: találjuk meg, melyik banán más színű!
  • Bár úgy tűnhet, hogy egyik pár banán sötétebb, mint a másik, ezúttal ne higgyünk a szemünknek. A banánok valójában azonos árnyalatúak páronként.
  • Van viszont egy pár, ami valóban eltér a többi banántól.

Az internet imádja az újabb és újabb fejtörőket és feladványokat, az optikai csalódások mindenkinek az agyát megdolgoztatják. Ezúttal tényleg nehéz feladat elé állítja a szemünket ez az illúzió: találjuk meg, melyik banán más színű! A feladat nehezebb, mint elsőre látszik.

banan-optikai-csalodas

A banános optikai illúzió becsapja a szemünket és az agyunkat

Az optikai illúziók – mint ahogy a banános kép is – gyakran becsapják a szemünket és az agyunkat. A kép azért trükkös, mert minden banánpár sötétebbnek vagy világosabbnak tűnik, ám ezt csak az agyunk látja így, valójában a banánok egyforma színűek páronként. Kivétel egy fürtöt. Ezt kell megtalálnunk minél hamarabb az optikai illúzión. 

Vannak, akik gyorsan megtalálják az eltérő színű banánt, másoknak, akiknek kevésbé érzékeny a szeme a kontrasztokra, már nehezebb lehet megoldani ezt az optikai illúziós feladványt. De ha végképp elakadtunk, mutatjuk, hol van a rejtett, eltérő színű banán a képen.

banan-optikai-csalodas

Te megtaláltad, melyik banán más színű az optikai illúzión?

Forrás: Latest News Fotó: Fresherslive

Olvass tovább!