TikTokon mindenki a gyógyulás időszakába lépett – Vajon ez mit jelent?

2022. október 23.
Kevés olyan nehéz időszak van az ember életében, mint a szakítást követő periódus. Ilyenkor könnyű belesüppedni a melankóliába és önutálatba, ám egy új TikTok-trend pont az ellenkezőjeként kezeli ezt az időszakot! A közösségi médián terjedő healing era (gyógyulás korszaka) kifejezés arra utal, hogy egy párkapcsolat vége tulajdonképpen egy új időszak kezdete, egy olyan idő, amikor lehetőséged nyílik a saját szükségleteid priorizálására.

Bár az nem tiszta, ki használta elsőnek a kifejezést, a #healingera hashtag már többmilliós nézettségre tett szert, többszáz tippekkel, tapasztalattal és személyes történettel teli videót találhatunk a témáról a TikTokon. Ezekből láthatjuk, mennyi különféle útja és módja létezik a gyógyulási folyamatnak: néhányan valóban egy párkapcsolat megszakadását követően kezdenek bele, míg mások teljesen más személyes okokból látják szükségét az önfejlesztésnek. Vannak olyanok, akik testedzéssel és mozgással kedveskednek maguknak, míg mások a régi terveik megvalósításában, mint például az utazásban látják a siker kulcsát. De olyan is akad bőven, aki a szabadban való olvasgatásban leli meg egyéni békéjét.

healing-era-tiktok

Egy szó, mint száz, ahány ember, annyi „healing era” létezik, mégis egyben megegyeznek mind: az én a legfontosabb! A trend legfőbb lényege, hogy ahelyett, hogy mások szükségleteit helyeznénk önmagunk elé, most azt kell csinálnunk, amit mi akarunk, és olyan dolgokkal tölteni az időnket, amik minket tesznek boldoggá és nem másokat.

Vajon tényleg hatásos lehet ez a módszer? Pszichológusok szerint igen, a szakítás utáni szomorkodás helyett valóban sokkal több jót tesz a személyiségfejlődésünknek, ha odafigyelünk magunkra és kiélvezzük a hirtelen jött szabadságunkat – bár azt is fontos hozzátenni, hogy mint minden más, minden szakítás más, és a kezelése is teljesen egyénfüggő. Így függetlenül attól, számunkra mit is takar a gyógyulási folyamat, az a lényeg, hogy bármit is tennénk, tegyük magunkért!

A közösségi média gyakran toxikus trendjei között a #healingera egy igazi gyöngyszem lehet, ami  motiválhatja az embereket arra, hogy törekedjenek a saját boldogságuk megtalálására.

Szerző: Katona Sára Csenge Forrás: Popsugar, Fotó: Getty Images

Ezt már olvastad?