A madzagvágás segít megszabadulni az exünk szellemétől

2022. október 15.
Ha megvolt a kémia egy pár tagjai között, ez a kapcsolódás még akkor is hatással lehet ránk és rányomhatja a bélyegét a következő párkapcsolatunkra, miután már rég szakítottunk. Mindegy, hogy hat hónappal vagy hat évvel ezelőtt ért véget a szerelmünk, ez a spirituális kapocs továbbra is erős lehet, aminek vannak negatív és pozitív következményei is. Ha inkább az előbbi, a madzagvágás rituáléja segíthet, hogy tényleg véget érjen a fizikai, érzelmi és spirituális kötelék köztünk és az exünk között.

Ha egy párkapcsolat baráti módon ér véget, a madzagvágás riutáléja akkor is hozzájárulhat, hogy tovább tudjunk lépni az életünkben. Ha a kapcsolat mérgező volt és sok fájdalmat okozott, a madzagvágás megszabadít a negatív energiáktól. Számos spirituális hiedelem épült a szerelmesek között áramló energiákra és kémiára, mely akár évekkel a fizikai kapcsolat vége után is megmaradhat. A spirituális, lelki megtisztulást hozhatja el a madzagvágás. 

Mi az a madzagvágás?

Ha egy mondatban akarnánk összefoglalni, a madzagvágás arra szolgál, hogy megszabaduljunk a köztünk és egy másik személy között lévő káros energiától. Ez nem csak a romantikus vagy szexuális kapcsolatoknál működhet. A madzagvágás rituáléjával a mérgező szülők vagy barátok energiájától is elvághatjuk magunkat. 

A madzagvágás rituáléja évszázadokkal ezelőtti afrikai és bennszülött gyökerekkel rendelkezik. A szertartás eltér népenként, ám a cél hasonló: megszabadítani valakit vagy valakiket egy másik ember őket béklyóba kötő energiájától. Például Lutu Pahko a neve a madzagvágás szertrartásának a mexikói Sonorában élő indiánoknál, ami egy egész estés rituálé, és ha valaki meghal, a családnak és a közösségnek segít a gyászban.

madzagvagas-rituale

A mérgező szálak elvágása segíthet továbblépni az életben

Ettől eltér a sámánok madzagvágás rituáléja. Ezt akkor végzik, ha valaki megkéri a sámánt, hogy segítsen kapcsolatba lépni a spirituális állatával, hogy az energiáját felhasználhassa a jelenlegi kapcsolatában. Ebben az esetben tehát a szertartás segít a káros és mérgező energiákat egészséges és támogató erőre változtatni. 

Hogy zajlik a madzagvágás szertartása?

Többféle módja is lehet a madzagvágás rituáléjának. Ha még sosem csináltuk, és az a célunk, hogy továbblépjünk szakítás után, az egyik szertartás, amit végezhetünk, az alábbi lépésekből áll:

  1. Írjuk fel a múltbeli szexuális partnereink vagy partnerünk nevét. Kezdjük az elsővel, és így haladjunk sorban.
  2. Gyújtsunk meg egy narancsszínű gyertyát, ami a szakrális csakránkat szimbolizálja.
  3. Tartsuk a papírt a nevekkel a gyertya fölé, és óvatosan égessük el. 
  4. Amíg ég, kimondhatjuk magunkban vagy akár hangosan: eltávolítom (itt mondjuk a nevét annak, akinek a kötelékéből szabadulni akarunk) energiáit az enyémből.

Nem kell azonban feltétlenül fizikailag is végrehajtanunk a szálak elvágását. Meditáljunk a gyertya lángját nézve, és lássuk a lelki szemeink előtt, ahogy elvágjuk az adott emberrel összekötő szálakat. Ha nehezen tudjuk ezt magunk elé képzelni, ténylegesen is elvághatunk egy madzagot ollóval. A kapcsolat mélységétől függően a rituálét lehet, hogy többször is meg kell ismételni, mire sikerül megszabadulni a mérgező energiáktól, és kiegyensúlyozott, boldog és egészséges élet felé léphetünk tovább. 

Fontos azt is megjegyezni, hogy a madzagvágás rituáléja felkavarhatja a múlt negatív érzéseit. Ez azért lehet, mert ezeket tényleg el kell engednünk. Ha erős érzelmek szabadulnak fel a madzagvágás során, ne tartsuk magunkban, éljük meg és engedjük át magunkon. Ezek is ugyanolyan érzések, mint a boldogság, öröm, béke, amiket táplálni akarunk magunkban a madzagvágás rituáléjával is.

Forrás: Popsugar Fotó: Getty Images

Olvass tovább!