Ezt a könyvespolc-rendszerezési trükköt még biztos nem próbáltad

2022. november 27.
Fordítottuk már gerinccel befelé a könyveinket, rendeztük színek szerint, cím és méret alapján is. Ez a módszer azonban sokkal látványosabb és szebb minden eddiginél.
  • Ha kifelé fordítjuk címlappal egy-egy könyvünket, megmutathatjuk házi könyvtárunk büszkeségeit.
  • Csalhatunk is a hellyel, mivel úgy tűnhet, hogy tele vannak a polcok, ám a kifelé néző könyv mögött – ahogy a könyvesboltokban is – még üres polc lapul, ahova gyűjtögethetünk.
  • Vizuálisan is megtöri a gerinccel kifelé álló könyvek katonás rendjét egy-egy kifelé néző borító.

Ha valaki akkora könyvmoly, mint mi, az biztosan szeretné a könyvtára legmenőbb darabjait kiemelt helyre állítani a könyvespolcán. Az évek során kipróbáltuk már a címek, színek és méret szerinti elrendezést, de mindig van egy olyan könyv, ami túl nagy, túl kicsi, vagy nehéz megtalálni azt, amit keresünk, mert túlnőtt a polcokon a gyűjteményünk. Mit tegyünk, ha teljesen megtöltöttük a könyvespolcainkat? Rendezzük át a könyveinket! Nem is akárhogy.

konyvespolc-elrendezes-lakberendezes

Teljesen új arculatot kaphat a könyvespolcunk, ha néhány könyv borítóját kifelé fordítjuk

Az első lépés, hogy száműzünk minden más dísztárgyat a polcokról, ezzel rengeteg értékes helyet nyerhetünk. Ha csupa könyv könyvespolcunk van, remekül mutat, ha néhány könyvet nem a gerincével, hanem a borítójával fordítunk kifelé. Ez vizuálisan megtöri a könyvespolcon egymás mögött sorjázó könyvek rendjét, irányítja a tekintetet. 

Ráadásul csalhatunk is vele: úgy tűnhet, hogy a polc tele van, de mögötte még bőven van hely, hogy bővítsük a könyvtárunkat. Arról nem is beszélve, hogy ezzel a módszerrel büszkélkedhetünk az otthonunkba látogatóknak azokkal a kötetekkel, amik a gyűjteményünk különleges darabjai.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Getty Images, Instagram

Olvass tovább!