7 árulkodó jel, hogy nem örülnek a karácsonyi ajándékodnak

2022. december 23.
Valószínűleg te is azért ajándékozod meg a szeretteidet, mert azt reméled, hogy a meglepetéseddel örömet fogsz szerezni. De bármennyire is igyekszel, mindig benne van a pakliban, hogy a dolog nem úgy fog elsülni, ahogy szeretnéd. Nyugi, ez a forgatókönyv meglepően gyakran előfordul: statisztikák szerint az emberek 59 százaléka játszotta már meg az örömöt, miközben a háta közepére kívánta az ajándékát.

Ha kíváncsi vagy, hogy a szeretted őszintén örül-e az ajándékának vagy csak jófejségből játssza meg a dolgot, figyeld az alábbi jeleket!

Lefagyott arc

A színlelt öröm első jeleire rögtön az ajándék kibontásakor figyelhetsz fel. Ha a szeretted kibontja a csomagot, és egy pillanatra lefagy az arca, akkor sejtheted, hogy valami nincs rendben. Persze lehet, hogy ezután rögtön magára erőltet egy mosolyt, de a korábbi üzemzavar már elárulta a valós érzéseit.

Ha kíváncsi vagy, hogy a szeretted őszintén örül-e az ajándékának, vagy csak jófejségből játssza meg a dolgot, figyeld az alábbi jeleket!

Ha kíváncsi vagy, hogy a szeretted őszintén örül-e az ajándékának vagy csak jófejségből játssza meg a dolgot, figyeld az alábbi jeleket!

Folyamatos pislogás, elfordított arc

A pislogás egy nagyon árulkodó jele a stressznek, ami arra utal, hogy valaki éppen hazudik. De az is intő jel, ha kerüli a szemkontaktust, így próbálva meg elrejteni a valódi érzéseit.

Kényszeredett mosoly

Az is gyanús lehet, ha az ajándékozott túlságosan is örül, ha egy pillanatra sem tűnik el a kényszeredett vigyor az arcáról, miközben a szeme egyáltalán nem mosolyog.

Rögtön a címkét keresi

Egy másik klasszikus árulkodó jel, ha az ajándék kibontása után az ajándékozott rögtön a címkét kezdi el keresgélni. Ilyenkor már valószínűleg az jár a fejébe., hogy mikor és mire fogja visszacserélni a félrement meglepijét…

Megpróbálja jó gyorsan eldugni

Ha valaki olyan ajándékot kap, aminek nem örül, akkor gyakran próbálja meg azt minél gyorsabban elrejteni a kíváncsi szemek elől. Lehet, hogy inkább visszacsomagolja a dobozába vagy besuvasztja az asztal alá.

Megváltozik a mozgása

A stressz hatására az izmok is megfeszülnek, tehát ha azt látod, hogy a szeretted mozdulatai az ajándékozás után megváltoznak, ha a kezével folyamatosan babrál valamit vagy egyszerűen túl feszengve álldogál, akkor bizony megtörtént a baj.

Elvörösödik

A kipirosodott arc és nyak is azt jelzi, hogy az illető nem mond igazat. Lehet, hogy éppen hatalmas mosollyal az arcán köszöni meg az ajándékodat, de ha a pofija közben tűzpirossá változik – és a szobában nincs túlságosan meleg –, akkor megeshet, hogy nem őszinte az ajándékozottad öröme.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!