4 pszichológiai trükk, amivel bárkit elcsábíthatsz

2022. november 17.
Mondanunk sem kell, hogy az ismerkedés komplex, soktényezős folyamat, de a vonzalom felébresztéséhez nagyon is bevethető néhány egyszerű trükk.

Egy párkapcsolat kialakulására nincs tuti recept, hiszen nemcsak a két fél személyiségén, de a körülményeken is múlik. Az meg még bonyolultabb kérdés, hogy mikor lesz egy kezdeti románcból hosszú távú, tartós kapcsolat. A kezdeti vonzalom ezeknél valamivel egyszerűbb helyzet: ilyenkor még (valljuk be) leginkább a külső jegyek, az első benyomások számítanak, épp ezért az ismerkedés során sokkal jobban támaszkodunk ösztöneinkre és elménk automatizmusaira. Ezt pedig akár nyugodtan ki is használhatjuk, hogy a saját malmunkra hajtsuk a vizet!

parkapcsolat-vonzalom-csabitas-pszichologia-trukk

1. Mosolyogj!

Talán elcsépeltnek tűnik, de egy őszinte, kedves mosoly elképesztően sokat számít. Ezzel egyértelmű jelzést adunk a másiknak arról, hogy érdeklődünk iránta, barátságosabbnak, szebbnek tűnünk majd tőle. A mosoly hihetetlenül vonzó, és az már csak tényleg a hab a tortán, hogy a mosolygás gyakran ránk is visszahat – vidámabbnak és magabiztosabbnak érezhetjük magunkat tőle.

2. Keresd a szemkontaktust

Manapság alábecsüljük a szemkontaktus erejét, pedig a tekintetek összekapcsolódása hihetetlenül vonzó tud lenni. Keressük bátran a kiszemelt tekintetét, de ne tartsuk sokáig (az a kezdetben még agresszív gesztusnak tűnhet) inkább kapjuk el szemünket, hogy aztán újra eljátsszuk ezt a kis játékot.

3. Engedd be a teredbe

Kommunikáció során mindig szabályozzuk az intimitást – ezt legkönnyebben a szemkontaktus és a kettőnk közti tér kontrollálásával tudjuk megtenni. Figyeljünk rá, hogy ne zárjuk le a terünket reflexszerűen, ha valakihez vonzódunk. Engedjük be, invitáljuk meg személyes terünkbe. Nyugodtan segítsük a kapcsolódást érintésekkel is!

4. Mutasd ki a vonzalmadat

Mindenki szereti úgy érezni, hogy a másik fél vágyik rá. A nőknek sokáig azt tanították, hogy legyenek szemérmesek, rejtsék el a vágyaikat, de valójában nincs is annál vonzóbb, mint amikor valaki hajlandó felvállalni a vonzalmát. Persze itt nem (feltétlenül) szexuálisan explicit gesztusokra gondolunk, inkább csak arra, hogy nyugodtan felejtsük el a régi vadász-préda felállást a heteroszexuális viszonyokban, vállaljunk nőként is aktivitást az ismerkedésben!

Forrás: YourTango Fotó: Getty Images

Olvass tovább!