Csak az emberek 2%-ka szúrja ki az erdőben rejtőző mókust

2022. december 29.
Az alábbi optikai illúzión egy mókust kell megtalálnunk az erdei tájképben – ez azonban olyannyira nem egyszerű feladat, hogy állítólag csak az emberek 2 százalékának sikerül.

Egészen lenyűgöző, mennyi mindent árulhat el rólunk az, ahogyan a képeket nézzük és értelmezzük – nem véletlen, hogy a pszichológia és a pszichiátria is rengeteg vizuális tesztet használ. Az alábbi optikai illúzió nem annyira a személyiségünkről, inkább kognitív képességeinkről árulkodik, ezért is nevezik az ilyen típusú feladványokat optikai IQ-teszteknek.

Az itt látható rajz egy erdei életképet ábrázol. Láthatunk rajta baglyokat, rókát, szarvast és mindenféle madarakat is, nekünk azonban az a feladatunk, hogy megtaláljuk a rejtőzködő mókust! Ez azonban egyáltalán nem egyszerű: állítólag mindössze az emberek 2 százaléka képes 20 másodperc alatt kiszúrni. És annyit elárulunk: nem a nyilvánvalónak tűnő részlet jelenti a valódi megoldást.

Jöjjön a trükkös optikai illúzió, készítsd az órádat és melegítsd be a szemeidet!

optikai-illuzio-mokus-2-szazalek

Sikerült megtalálnod? Ha nem, ne aggódj miatta, hiszen valóban izzasztó feladványról van szó. Görgess lejjebb, hogy megnézd a megfejtést, vagy ellenőrizd a megoldásodat!

.

.

.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett ez a feladvány, próbáld ki a képrejtvényt, ahol az embereknek átlagosan 3 percre van szükségük hozzá, hogy megtalálják az elrejtett édességet.

Olvass tovább!