Látod a második szarvast a képen? Akkor te egy zseni vagy!

2022. december 20.
Mennyi időre van szükséged, hogy megtaláld a második szarvast a képen? Ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnöd, hol rejtőzik a téli erdő képén, elmondhatod, hogy élesebb a szemed és az agyad, mint az emberek 95 százalékának!
  • A békés téli erdőben láthatunk egy szarvast. De az optikai illúzión valahol rejtőzik még egy. 
  • Az emberek 95 százaléka nem tudja megtalálni a második szarvast a téli képen 10 másodpercen belül.
  • Csak a zsenik látják meg azonnal, hol van a második szarvas.

Az optikai illúziók, fejtörők és feladványok remek edzést jelentenek az agynak. A téli erdőben látható szarvas elsőre könnyű fejtörőnek tűnik, ám sokkal nehezebb megtalálni a második szarvast is a képen, mint elsőre gondolnánk.

A floridai művész képén két szarvast rejtett el

A floridai művész képén két szarvast rejtett el

A képet egy floridai művész, Donald Rust készítette, aki híres optikai illúziókat ábrázoló festményeiről. A téli tájban álldogáló szarvas a második legnépszerűbb képe a rejtőzködő tigris után. Hosszú karrierje alatt Rust több mint 15 ezer képet festett. A témái általában a vadvilág, a fantázia szüleményei és az optikai illúziók voltak.

Ha nem sikerül megtalálnunk a második szarvast, annyit segítünk, hogy, valahol a fák között kell keresnünk, és sokkal nagyobb, mint az első, jól látható, barna színű vad.

A szarvasos optikai illúzió után tegyük próbára magunkat egy másik téli tájképpel, ahol a vörösbegyet kell megtalálnunk a rengeteg színes madár között, vagy a piros orrú rénszarvast a többi között. 

Fotó: Twitter

Olvass tovább!