Majdnem 3 perc kell, hogy megtaláld az édességet a képen

2022. december 25.
A karácsonyi fejtörő nagyon szép, ám annál nehezebb feladványt rejt: meg kell találni a havas tájon egy ünnepi édességet. Az embereknek átlagosan 2 perc 53 másodperc kell a megoldáshoz, tehát ha ennél gyorsabbak vagyunk, már a rekorderek közé tartozunk.
  • Sokkal nehezebb megtalálni a rejtett képet az optikai illúzión, mint elsőre ránézésre gondolnánk.
  • Az emberek 92 százaléka közel három perc alatt jön csak rá a megoldásra.
  • A képes feladványt Nagy-Britannia egyik vezető virágszállító cége, a Bloom & Wild készítette karácsony alkalmából.

Nincs is jobb időtöltés karácsony reggelén, mint egy kis fejtörővel megdolgoztatni az agyunkat, és rácsodálkozni a megoldásra. A Bloom & Wild nevű brit virágszállító vállalat által készített téli képen valahol egy cukorkát rejtettek el. A feladatunk ezt megtalálni.

A téli tájban egy cukorka rejtőzik valahol az optikai illúzión

A téli tájban egy cukorka rejtőzik valahol az optikai illúzión

Sokkal nehezebb azonban megoldani a fejtörőt, mint elsőre gondolnánk, nem csoda, ha az embereknek átlagosan 2 perc 53 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy ráleljenek a rejtett képre.

Nehezítik a dolgunkat, hogy olyan apró részletek terelik el a figyelmünket, mint a hóember, a szánkók és a csillagok. 

Az se keseredjen el, aki nem találta meg a képen a cukorkát három perc alatt, adunk egy kis segítséget. Így néz ki a keresett, rejtett tárgy közelről:

Így néz ki az optikai illúzión keresett rejtett kép, a cukorka

Így néz ki az optikai illúzión keresett tárgy, a cukorka

Segíthet az is, ha nem egyedül törjük a fejünket a feladvány megoldásán, hanem bevonjuk a családtagokat, barátokat is, hogy gyorsabban rájöjjünk, merre rejtőzik a cukorka. 

Ha még így sem sikerült megtalálni, eláruljuk, merre keresgéljünk: a karácsonyi édességet a kép jobb oldalának alján rejtették el a rajzolók.

Tegyük próbára magunkat más téli fejtörőkkel is. Próbáljuk megtalálni a Mikulás piros orrú rénszarvasát, Rudolfot a többi szánhúzó között, vagy magát a Mikulást a téli városképen.

Forrás: Good Housekeeping Fotó: Bloom & Wild

Olvass tovább!