Zseni vagy? Találd meg a gumikacsát az optikai illúzión!

2022. december 03.
Roppant aranyos, ám annál nehezebb az az optikai illúzió, melyben egy gumikacsát kell megtalálnunk a hatalmas habfürdő buborékjai között. Nem csoda, hogy csak az emberek 2 százaléka találja meg a rejtett képet 10 másodpercen belül.
  • Mindig a legaranyosabb fejtörők a legnehezebbek, mint amilyen ez az optikai illúzió is, ahol egy aprócska kacsát kell megtalálnunk a buborékok között.
  • Egy átlagos embernek 28 másodperc kell, mire észreveszi a gumikacsát.
  • Csak az igazán élesszeműek képesek 10 másodpercen megtalálni a megoldást.

Ha azt gondoljuk, hogy rajtunk már nem fog ki egyetlen képrejtvény sem, minden optikai illúziót képesek vagyunk néhány másodpercen belül megfejteni, próbáljuk ki, sikerül-e 10 másodpercen belül megtalálnunk a gumikacsát a habfürdő buborékjai között. Erre ugyanis csak az emberek 2 százaléka képes. A legtöbben csak 28 másodperc alatt találják meg, hol rejtőzik az aprócska fürdőjáték.

Nehezíti a gumikacsa megtalálását a buborékok között, hogy nem sárga színű

Nehezíti a gumikacsa megtalálását a buborékok között, hogy nem sárga színű

Az optikai illúziót a brit Nuie Bathrooms készítette. Hogy még nehezebb legyen, a roppant zsúfolt és buborékoktól hemzsegő képen a gumikacsa nem a szokásos élénksárga színű. 

Annyit segítünk, ha a szemünk képtelen rábukkanni, hol rejtőzhet a kis kacsa a képrejtvényen, hogy az optikai illúzió alsó felén kell keresgélnünk. Ha még ezek után sem boldogulunk, kis hajtás után megmutatjuk a megoldást.

Nem kell elkeserednünk, ha nem sikerült gyorsan megfejtenünk a feladványt, inkább gyakoroljunk, és próbáljuk megtalálni a macskát vagy éppen a női arcot az optikai illúzión, és legközelebb már mi is azok közé tartozunk, akik villámgyorsan rájöttek a megoldásra.

.

.

.

.

.

Az aprócska gumikacsát az emberek átlagosan 28 másodperc alatt találják meg a habfürdős képen

Az aprócska gumikacsát az emberek átlagosan 28 másodperc alatt találják meg a habfürdős képen

Forrás: Daily Mail Fotó: Nuie Bathrooms

Olvass tovább!