„Én pénzt keresek, a férjem pedig takarít” – Nők vallomása, akik jóval többet keresnek szívük választottjánál

2022. december 30.
Még mindig meglepően stabilan tartja magát az a sztereotípia, hogy a ház urának kell több pénzt beletenni a családi kasszába, s ha ez valami miatt mégis máshogy alakul, azt bizony nem mindenki nézi jó szemmel.

Sokan irigyelik azokat a nőket, akiknek busás összeggel gyarapszik hónapról hónapra a bankszámlájuk, ők azonban határozottan állítják, hogy az a tény, hogy jobban keresnek, mint a párjuk, olyan nehézségeket is magával hoz, amilyenek az átlagosan vagy a szívük választottjánál kevesebbet keresőknek eszébe sem jutna.

Nő megpuszil egy malacperselyt

„Én pénzt keresek, a férjem pedig takarít”

Amellett, hogy sokszor állítja próbatétel elé a férfi-nő kapcsolatot, a társadalmi előítéletekkel és kéretlen tanácsokkal szemben is fel kell magukat vértezni. Még mindig meglepően stabilan tartja magát az a sztereotípia, hogy a ház urának kell több pénzt beletenni a családi kasszába, s ha ez valami miatt mégis máshogy alakul, azt bizony nem mindenki nézi jó szemmel.

„Immár 26 éve többet keresek a férjemnél. Nem egetverően többet, de többet. Egyikünket sem zavarja. Mégis, milyen ember lennék, ha ezt bármikor is a szemére vetném? És ő milyen emberré válna, ha rendszeresen ezt vágnám a fejéhez? Úgyis egy helyre megy minden pénzünk, ebből fizetjük a közös dolgainkat. Hála az égnek egyikünk sem érzi magát ezért többnek vagy kevesebbnek” – osztotta meg tapasztalatát egy hozzászóló.

„Nálunk csak én dolgozom, de nem azért, mert a férjem nem tudna, hanem egyszerűen nem akar. Ezzel mondjuk nincs egyedül, én is szívesen felhagynék a munkába járással… A vicc az egészben az, hogy szemrebbenés nélkül hozzányúl a keresetemhez, amikor pedig valamilyen extrabevételem van, például munkahelyi bónusz vagy adóvisszatérítés, annak azonnal követeli a felét. Sokszor mondtam már neki, hogy ha ilyen magasak az igényei, nézzen végre munka után, de eddig nem jártam sikerrel” – panaszolta egy fórumozó.

„Jó állásom van, így a fizetésem is sokkal nagyobb a férjeménél. Nélküle azonban biztos, hogy nem juthattam volna ilyen magasra a ranglétrán: ő a legnagyobb drukkerem és támogatóm is egyben, mindent megtett azért, hogy karriert építhessek. Azon viszont a mai napig elképedek, ahogy a férfi kollégáim beszélnek a férjemről. Egyszerűen nem értik, hogy nem zavarja őt ez a helyzet, pedig szerintem végtelenül egyszerű: az én férjem egója nem olyan hatalmas, hogy úgy gondolja, egy nő nem kereshet többet a párjánál” – hüledezett egy másik hozzászóló.

„A férjemnek olyan mentális problémája van, ami miatt nem tud dolgozni, vagyis nálunk én vagyok az egyetlen kereső. Mindenünk, amink van, az én bevételemnek köszönhető, neki nincs jövedelme. Részünkről ez rendben van így, és már a kapcsolatunk elején megbeszéltük, hogy egyikünk sem fog ebből hiúsági kérdést csinálni. Én pénzt keresek, a férjem pedig takarít, és ez mindkettőnket boldoggá teszi. Amikor hazaérek a munkából, nincs semmi dolgom, ő pedig ettől hasznosnak érezheti magát” – mondta egy sokat látott felhasználó.

Nő pénzesőben

„Jó állásom van, így a fizetésem is sokkal nagyobb a férjeménél.”

„A férjem vállalkozó, és szezonális fizikai munkát végez. Én egy nagyvállalatnál dolgozom, a saját irodámban. Nekem hónapról hónapra ugyanannyi a fizetésem, neki viszont nagy szélsőségek között mozog a bevétele. Akad egy-egy jobb hónapja, amikor majdnem annyit keres, mint én, de összességében nekem jobb a fizetésem. Nálunk ez sosem okozott gondot, sokkal rosszabbul viseljük, hogy szezonban sokat van távol tőlem és nagyon ki is merül a nap végére” – avatott be házassága titkaiba egy kommentelő feleség.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?