Ezzel spórolhatnak sok pénzt az egyes csillagjegyek

2022. szeptember 13.
Mindenki másképp bánik a pénzzel, ezért logikus, hogy a különböző csillagjegyeknek más válik be a spórolásban is. Hagyjuk, hogy a csillagok segítsenek jobban megfogni a forintokat!

Sokkal működőképesebbek lehetnek a különböző spórolási stratégiák, ha nem úgy akarjuk csinálni, ahogy azt kellene, hanem ahogy tudjuk. Mivel mindenki más, ami az egyik embernél megy, az másnál lehet, hogy csak döcög. Ha olyan módszert akarunk magunkra erőltetni, ami távol áll a természetünktől, nem valószínű, hogy hosszú távon képesek leszünk megtakarítani. Mutatjuk, hogyan próbáljanak meg úgy spórolni az egyes csillagjegyek, hogy az fenntartható is legyen!

csillagjegy-sporolas-penz

Kos: impulzusvásárló

A Kosok pénztárcájára a legnagyobb veszélyt az impulzusvásárlások jelentik. Mindig a legjobbat akarják, és ha valamit meglátnak és úgy érzik, szükségük van rá, azt azonnal akarják. Ha ezt a késztetést sikerül tudatosabban irányítaniuk, még a jelenlegi infláció és drágaság mellett is sikerülhet jobban spórolniuk. 

Bika: szereti a luxust

A csillagjegy szülöttei általában megbízhatók, kiszámíthatók, szükségük van a stabilitásra, így alapvetően a személyiségük része a spórolás és a pénzügyi tervezés, a költségvetés beosztása. Ám legalább ennyire szeretik a luxust és a tárgyakat, így mindig felettük lebeg egy nagyobb kiadás réme. Amikor beleszeretnek egy szép, új ruhába, mindig idézzék fel a nagyobb egészet, amiért spórolnak, mielőtt kiengednék a kezük közül a pénzüket.

Ikrek: képtelen a jövőre spórolni

Sokszor tartják kiszámíthatatlannak és állhatatlannak az Ikreket, és ez igaz a pénzügyeire is: valóban hajlamos a kockázatos pénzügyi lépésekre. Amíg fiatal, nehéz elképzelni, hogy az idős korára tegyen félre. Ezért a legjobb, amit tehet, ha a fizetése megérkezésekor automatikusan egy másik, nehezebben hozzáférhető számlára utalódik egy meghatározott összeg. Nagy segítség lehet még a csillagjegy szülötteinek egy praktikus költségvetés applikáció a telefonjukra is, ami segít követni, mikor, mire és mennyit költöttek.

Rák: nem tudja élvezni a pénzt

A Rákok keményen dolgoznak és imádnak gyűjteni, befektetni és nézni, ahogy szaporodik a spórolt pénzük. A csillagjegy szülöttei számára a legnagyobb érték a biztonság, a család és az otthonuk, ezért minél nagyobb összeget akarnak felhalmozni a bankban, hogy amikor kell, legyen mihez nyúlniuk. Nekik nem azt kell megtanulniuk, hogyan spóroljanak, hanem azt, hogyan élvezzék is közben a pénzüket.

Oroszlán: könnyen jön, könnyen megy

Ambiciózus, kreatív emberek az Oroszlánok, akik mindig könnyen keresnek pénzt, ugyanakkor könnyen el is költik. Mivel képtelenek lemondani a luxusról, azzal spórolhatnak a legjobban, ha megkeresik azokat az opciókat, melyekkel olcsóbban, akciósan juthatnak hozzá azokhoz a dolgokhoz, melyekre úgy érzik, szükségük van. 

Szűz: önmagáról se feledkezzen el

Természetüknél fogva szorgalmas, óvatos és gyakorlatias emberek a csillagjegy szülöttei. Ezek a tulajdonságok jól jönnek, ha a pénzügyekről van szó, ám fontos arra is emlékeztetniük magukat, hogy néha azért nekik is jár egy kis kényeztetés

Mérleg: túlköltekezik, ha vendégségről van szó

Általában elég jók a Mérlegek a spórolás és költés egyensúlyának megtartásában, ám ez csak addig működik, amíg egyedül vannak. Amikor valamilyen társas összejövetel, esküvő, buli, vendégség van a láthatáron, a csillagjegy szülöttei hajlamosak kinyitni a pénztárcájukat, és addig be sem csukni, míg van benne pénz. Fontos a barátokkal, családdal töltött idő, ez tény. Ha mindezt úgy teszik a Mérlegek, hogy előre meghatározott költségvetést engedélyeznek csak maguknak, akkor nem megy rá az összes spórolt pénzük egy ilyen eseményre.

Skorpió: nehezen beszél a pénzről

A Skorpiók tudatosan dolgoznak és tudatosan bánnak a pénzzel. Nehezen kérnek azonban tanácsot, notórius titkolózók a pénzügyeikkel kapcsolatban is. Pedig ha nyíltabbak lennének és néha kikérnék mások – akár pénzügyi szakemberek – tanácsait is, több pénzt spórolhatnának, megtakarításaikat pedig jobban fialtathatnák.

Nyilas: élmények a tárgyak felett

Nincs még egy csillagjegy, amely jobban szeretne utazni a Nyilasoknál. A csillagjegy szülöttei elég türelmetlenek, ami viszont oda vezethet, hogy nem gondolják át eléggé a pénzzel kapcsolatos döntéseiket sem. Hogy elkerüljék a túlköltekezést, próbáljanak meg kutakodni és felmérni az árakat, mielőtt megvásárolják a repülőjegyet vagy lefoglalják a szállást. Ha ezzel spórolnak, máris több marad költőpénznek.

Bak: elítéli a túlköltekezőket

Elszánt, céltudatos és meggondolt emberek a csillagjegy szülöttei, a pénzzel is ebben a szellemben bánnak. Önkontrolljuk azonban néha átcsap ítélkezésbe másokkal szemben, ha azt látják, hogy szerintük felesleges dolgokra költi valaki a pénzét.

Vízöntő: túl nagylelkűen bánik a pénzzel

Mivel a Vízöntők eléggé álmodozó típusok, sokszor bánnak óvatlanul a pénzükkel. A túlzott nagylelkűségük sokszor nehéz anyagi helyzetbe sodorja őket. A telefonos applikációk, tudatos tervezés és egy pénzügyi szakember segíthet, hogy egyenesbe kerüljenek és spórolni tudjanak a hétköznapokban.

Halak: nem érdekli a pénz

A Halakat alapvetően nem érdekli a pénz, ami nem feltétlenül jó dolog. Nemcsak azért, mert így egyik napról a másikra élnek, de az érdeklődés hiánya miatt akkor sem tudnak jó és gyakorlatias döntéseket hozni a pénzügyi kérdésekben, amikor muszáj. A kulcs az lenne, ha a csillagjegy szülöttei megértenék, hogy az, ahogyan használják a pénzüket, spórolnak, meghatározza a jóllétüket. Nem az a cél, hogy az életünk a pénz körül forogjon, hanem hogy a pénzünk megfelelően szolgáljon minket.

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Olvass tovább!