„A nők a fiatalság ideáját kergetik, amit nagyon nehéz megfékezni”

2023. január 08.
Számtalan életmód-tanácsadó hangsúlyozza már évtizedek óta, hogy a szépség minden esetben belülről fakad. Na, de abban a világban, ahol a filterek, beautyapplikációk és persze az orvosi esztétika hódít, még mindig érvényes ez a szabály? Mi a helyzet a szépségideálokkal, a rohanó életvitellel és azzal, hogy mindenkinek meg kell felelnünk?

Bár a mai világban minden felgyorsult egy kicsit, de van idő venni egy nagy levegőt, megnyugodni, és stratégiát gyártani arra, hogy megtaláljuk az egyensúlyt. Apróságnak hangzik, de fontos, hiszen pont a belső és a külső egyensúlya kell ahhoz, hogy teljesnek érezhessük magunkat nőként.

a-nok-a-fiatalsag-ideajat-kergetik

Dr. Hegedűs Beátát, a Dr. Beauty alapítóját kérdeztük, hol érdemes kezdeni. A doktornő ismert arca a hazai esztétikai szcénának, elsősorban az arc nem sebészi fiatalítása, harmonizálása a fő területe. Azt vallja, hogy a női lét nagyon összetett szerep: egyszerre vagyunk nők, üzletasszonyok, édesanyák, feleségek, barátnők, független, erős nők. A mai világ elvárásai szerint fontos, hogy szépek, fiatalosak, lendületesek, karizmatikusak és persze szexik is legyünk. Ez máris rengeteg szerep. 

„Adunk, és elfelejtünk kapni, vagy magunknak adni egy kis időt a feltöltődésre. Lassan elbúcsúzunk a bennünk élő vad, erotikus, szexi, sugárzó nagybetűs Nőtől, és ezzel párhuzamosan elkezdjük üldözni a fiatal külsőt. Egyre nagyobb diszharmóniába kerülünk magunkkal, hiszen a világban a fiatalság az érték. Ezt gondoljuk, valljuk be, hamisan… Egy igazi Nő, minden életkorban Nő – fogalmazott dr. Hegedűs Beáta és hozzátette, azt érzékeli, hogy korosztályában a nők kicsit útkeresővé váltak. – Belemenekülnek abba, hogy egy fiatalság-ideát kergetnek, és ezt aztán nagyon nehéz megfékezni. Nehéz visszahúzni, hogy ne akarjanak 10-15-20 évvel fiatalabbnak látszani.”

„Szeretném inkább afelé terelni a korombeli nőket, hogy hozzuk ki belőlük a maximumot és a koruknak megfelelően a legjobban nézzenek ki. Az iszonyatos sportolási mánia, az arcesztétikai túlzások, az öltözködésben szintén a túlzott fiatalosság felé tendálást itt az ideje egy kicsit balanszírozni” – mondta a szakértő.

Ahhoz, hogy a nők minél inkább megszeressék a saját testüket, arcukat, sőt életkorukat, a külsőnek és a belsőnek harmóniában kell lennie egymással. E gondolat mentén találta ki dr. Hegedűs Beáta, hogy a világ legharmonikusabbnak választott helyén, Balin szervez egy csoportos kikapcsolódást tanácsadással egybekötve.

a-nok-a-fiatalsag-ideajat-kergetik

„Március elején Balira indulunk egy táborba, ahová bárki csatlakozhat hozzánk, aki szeretne egy külsőleg-belsőleg megújult nagybetűs Nőként hazatérni. Akár egyedül, akár barátnőkkel, akár teljes család társaságában is eltölthetik a jelentkezők velünk azt a 10 napot a csodás Balin, amely során előadások, beszélgetések, napi kétszeri jóga és relaxációs gyakorlatok mellett egy teljes stylingot is kaphatnak. Annyi szerepben kell jól teljesítenünk nőként: anya, üzletasszony, feleség, barátnő, ezek mind embert próbálók. Balin előcsalogatjuk a legszexibb, legharmonikusabb énjét a résztvevő nőknek, kortól függetlenül. A hölgyek egyéves kezelési tervet kapnak, amelyből megtudják, hogyan lehet a maximumot kihozni magukból. Velünk tart Pazár Mihály celebrity hair stylist, aki a legtökéletesebb frizurákat álmodja meg mindenki számára, és a hajstyling mellett egy teljes öltözködési stylinggal is készülünk: Margaret Fenzi, az Év Tervezője Díj győztese állítja össze a résztvevők számára azokat az előnyös szetteket, amiket aztán egy profi fotózáson meg is örökítünk. A program célja egy teljes külső-belső megújulás, amivel szeretnénk bizonyítani, hogy a szépség nem korfüggő, az önmagunkkal harmóniában élés pedig nagyon fontos!” – mesélte a szakértő.

Olvass tovább!