Sámán lett a vőlegénye Márta Lujza norvég hercegnőnek

2022. június 28.
V. Harald norvég király és Szonja norvég királyné legidősebb gyermekének választottját sokan ellenzik, ő viszont köszöni szépen, tökéletesen boldog a hírességek spirituális vezetője mellett.

Amikor kiderült, hogy Harry herceg eljegyezte Meghan Markle-t, sokan elítélték Diana kisebbik fiát a választása miatt, hiszen a párja idősebb nála, korábban már volt férjnél, ráadásul színésznőként dolgozott – egyszóval közel sem felelt meg a „tökéletes hercegnéjelölt” képének. Ám még náluk is több kritika érte Márta Lujza norvég hercegnőt, aki 2019-ben bejelentette, hogy egy önjelölt sámán, Durek Verrett mellett talált rá a boldogság. Bár a férfi olyan világsztárok spirituális guruja, mint például Gwyneth Paltrow és Nina Dobrev, Norvégiában a legtöbben mégis értetlenül álltak V. Harald norvég király és Szonja norvég királyné legidősebb gyermekének döntése előtt.

Márta Lujza norvég hercegnő és Durek Verrett

A párt egyébként egy közös barátjuk mutatta be egymásnak, és a bevallásuk szerint azonnal egy hullámhosszra is kerültek. „Amikor megérkezett, azt mondta nekem, hogy ismer engem, tudja, ki vagyok – mesélte Durek sámán. – Én pedig azt feleltem, igen, mi már régóta ismerjük a másikat. Ez csúszott ki a számon.” A haiti, norvég és indiai származású férfi azt állítja, az egyik előző életükben már találkoztak, méghozzá Egyiptomban. „Amikor együtt vagyunk és ránézek, néha egy másik arcot látok. És ez fordítva is igaz. Vannak emlékeim rólunk Egyiptomban, ő volt a királynőm, én pedig fáraó…

Ugyan kezdetekben rengetegen kételkedtek a szerelmükben, a hercegné már a kapcsolatuk elején határozottan kijelentette, hogy nem érdekli mások véleménye. „Azt üzenem azoknak, akik úgy érzik, hogy kritizálniuk kell minket: álljanak meg egy pillanatra, és gondolkodjanak egy kicsit. Nincs jogotok választani helyettem vagy ítélkezni felettem. Nem azért állapodok meg egy férfi mellett, hogy megfeleljek az elvárásaitoknak vagy azoknak a normáknak és kereteknek, amibe az elképzeléseitek szerint bele kellene férnem. Nem létezhetek egy olyan illúzióban, ami csupán a ti fejetekben él rólam, ott nem lehetek boldog. Én szerelemből választok” – fejtette ki a saját vállalkozás üzemeltető hercegnő.

Durek sámán azt is kiemelte, ő egyáltalán nem úgy tekint párjára, mint a világ többi része. „Én magamat látom benne, és ő is bennem: a kedvességet, a szeretetet, a játékosságot, az ostobaságot – vallja. – Igen, egy hercegnő és királyi családban nőtt fel, de nem ez a valósága. Úgy öleli meg az embereket, mint én. Videójátékokkal játszunk, és mindenféle szórakoztató dolgokat csinál velem.”

A guru persze tudja, több oka is lehet annak, ha valaki nem támogatja a románcukat. „Egyrészt nem akarnak színes bőrű férfit látni a királyi családban, mert ilyenre még soha nem volt példa, szóval ez óriási dolog. Másodszor, Márta Lujza nő. Más lenne a helyzet, ha egy férfi választana egy afroamerikai nőt, pusztán azért, mert férfi…Az emberek csak a tévében akarják nézni A Bridgerton családot, de nem akarják az igazi Bridgertonokat, vagyis minket. Ezért idegesek, mérgesek és gonosz dolgokat mondanak – nem értik, hogy a világunk nem maradhat a régiben.”

Márta Lujza norvég hercegnő és Durek Verrett

Ők azonban annyira boldogok együtt, hogy 2022 júniusában el is jegyezték egymást. „Örömmel jelentem be, hogy Durek sámán menyasszonya lettem, aki megdobbantja a szívemet, igazán lát engem és elismeri a képességeimet. Megnevettet és mellette bátran lehetek sebezhető is – áradozott Márta Lujza, aki jelenleg Los Angelesben él vőlegényével. – A szeretet növekedésre késztet bennünket. Nagyon boldog vagyok, hogy tovább fejlődhetek ezzel a gyönyörű férfival.”

A most ötvenéves hercegnőnek egyébként három lánya született az első házasságából. Maud Angelica, Leah Isadora és Emma Tallulah édesapja Ari Behn norvég író volt, aki 2019 karácsonyán öngyilkos lett. Durek sámán viszont a jelek szerint a sajátjaként szereti a gyermekeiket, mert még eljegyzési gyűrűt is úgy választott Márta Lujzának, hogy azon három gyémánt kapjon helyet, utalva a lányokra.

Forrás: People, Tatler, Tatler Fotó: Getty Images

Nem Márta Lujza az egyetlen hercegnő, aki lemondott a rangjáról a szerelemért.