Ő a világ leggyönyörűbb nője a tudomány szerint

2023. február 21.
2012-ben egy kozmetikai márka felhívására találták meg a legtökéletesebb arcú nőt, most azonban egy új módszerrel kiáltottak ki újabb győztest.

Azt már tudjuk, ki lett 2022 legszexibb férfija, és azt is, hogy a tudományos vizsgálatok kit hoztak ki legszebb férfiként. De ki a leggyönyörűbb nő? Azzal együtt, hogy érdemes leszögezni, a szépség szubjektív, és egyáltalán nem érdemes standardizált mércék mentén vizsgálgatni, azért mindig érdekes látni, ki a legszebb a tudományos vizsgálatok alapján.

2012-ben a brit Lorraine Cosmetics egy szponzorált versenyben kereste „Nagy-Britannia tökéletes arcát” – akkor a tudományos elemzések alapján egy 18 éves Florence Colgate nevű lány lett a győztes. A szőke, kék szemű, ragyogó bőrű lányt 8000 jelentkező közül találták a legszebbnek.

2022-ben azonban Dr. Julian De Silva új digitális térképező technikát alkotott, amivel egy speciális módszer segítségével tudja kielemezni az arcokat. Az ő eredményei szerint a tökéletes arc birtokosa nem más, mint Jodie Comer színésznő!  

Comert leginkább a Killing Eve (Megszállotak viadala) sorozatból ismerheti a világ, és első látásra a legtöbben valószínűleg inkább különlegesnek látják, mint klasszikus szépségnek. A szépséget elemző módszerek általában az aranymetszés arányait vizsgálják, ezt keresik az arcon. Itt tehát a szimmetria és az arcrészek egymáshoz való viszonya a döntő. Az elemzések alapján Jodie Comer arca 94.52 százalékban megfelel az aranymetszés szabályszerűségeinek. 

tudomany-legszebb-no

Mivel Colgate arcát más módszerrel vizsgálták, nehéz megállapítani, hogy melyikük jönne ki győztesként, arról nem is beszélve, hogy a vizsgálat nyilván nem tudja a világ összes nőjének arcát kielemezni.

Forrás: YourTango Fotó: Getty Images