A tudomány szerint ő a világ legjóképűbb férfija

2022. szeptember 24.
Dr. Julian De Silva plasztikai sebész a matematika segítségével állapította meg, melyik híres férfi arca a legtökéletesebb a világon.
robert-pattinson

A Londonban praktizáló dr. Julian De Silva plasztikai sebész arra volt kíváncsi, vajon melyik férfi híresség arca felel meg leginkább az ókori görögök által kidolgozott aranymetszésnek. (A görögök az aranymetszés matemaikai képleteit használták arra, hogy megtalálják az „isteni arányokat”.)

Az orvos az aranymetszés szabályait alkalmazva vizsgálta meg a hírességeket, és végül megtalálta a tökéletes szem-orr-áll aránnyal rendelkező arcot. És hogy ki ő? A 36 éves Robert Pattintson mindenkit felülmúlt. Az arca 92,15%-os egyezést ért el a tökéletességi teszten.

robert-pattinson

„A görögök által meghatározott tökéletes férfi elképzelésnek 92,15%-kal felelt meg. A szem, az orr és az áll voltak a legjobb tulajdonságai” – nyilatkozta az orvos. Pattinson után a második helyen végzett Henry Cavill, a harmadik helyen pedig Bradley Cooper. Az olyan klasszikus hollywoodi színészek, mint Brad Pitt és George Clooney a negyedik és ötödik helyen végeztek, míg a top 10-ben Hugh Jackman, David Beckham, Idris Elba, Kanye West és Ryan Gosling is helyet kapott.

Dr. De Silva hasonló módszereket alkalmazott a híres nők arcának vizsgálatánál is, és arra jutott, hogy  a szupermodell Bella Hadid a világ legszebb nője.

Persze az is megérne egy vizsgálatot, hogy ezek a híres nők és férfiak vajon a természetnek, vagy egy ügyes kézű plasztikai sebésznek köszönhetik-e a tökéletes vonásaikat.

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images

Olvass tovább!